zpět na aktuality

Na co se těšit v roce 2015?

SOUTĚŽÍME

Během ledna dokončíme soutěž Atletíme k HME, a jistě již víte, že na nejaktivnější oddíly čekají vstupenky na jarní pražský šampionát. Jarní měsíce jsou pak tradičním termínem korespondenční soutěže, ve které se po loňském zábavném štafetění opět vrátíme k testování našich malých atletů. Zjistíme, zda se po dvou letech zlepšili v základních dovednostech: běhu, skoku a hodu. Během roku na vás pak čekají drobné soutěže: velikonoční, tipovací soutěž k MS v atletice nebo vánoční.

VZDĚLÁVÁME SE

Atletické oddíly a kluby budou i letos pořádat školení trenérů atletických přípravek (TAP). O termínech vás budeme průběžně informovat. ČAS bude pořádat i další odborné semináře pro trenéry žactva, kterých se mohou zúčastnit i trenéři nejmladších atletů. V březnu proběhne v Olomouci seminář, jehož tématem bude PŘEKÁŽKOVÝ BĚH a v říjnu v Praze se blíže podíváme na VRH KOULÍ.

Uspořádáme i již tradiční seminář pro trenéry malých atletů v Nymburce. Počítat můžete s termínem 28.-29. listopadu. Tématem letošního setkání budou zvířátka, ke kterým se budou vázat hry i další aktivity. Přihlásit se budete moci už začátkem února na našem webu.

POŘÁDÁME AKCE

Jako vždy proběhnou akce Atletiky pro děti jako doprovodné programy „velkých“ domácích soutěží. Prezentovat se budeme i během jarního halového šampionátu v Praze a to od 6. do 8. března v obchodním centru HARFA, které je hned poblíž dějiště soutěží v O2 Areně.

PŘIPRAVUJEME METODICKÉ MATERIÁLY

Na naší domovské webové stránce již brzy najdete části DVD Atletika pro děti a nově i DVD Skok vysoký aneb učíme se skákat přes laťku i metodické materiály určené pro učitele, kteří se zapojili do nového projektu APD do škol. Dále připravujeme vydání zápisníčku malého atleta s grafikou projektu a 2. dílu brožurky Preventivní zdravotní péče o malé atlety– tentokrát s tematikou cvičení zaměřených na správné držení těla.

ATLETÍME I VE ŠKOLÁCH

Náš nový projekt zaujal celou řadu základních škol a tak budeme dále pracovat na uzpůsobení metodiky, pomůcek a propagaci atletění dětí na prvním stupni. Proběhne 2. ročník soutěže Štafetový pohár, který bude mít nově i okresní kola. Některé z našich akcí budou připraveny speciálně pro školy. Již nyní víme, že jedna z nich proběhne 27. května v Olomouci za přítomnosti patronky projektu Anežky Drahotové.

V rámci DVPP proběhnou další školení určená pedagogům, kteří se nestihli vyškolit v podziních termínech. Na podzim tohoto roku pak budou probíhat již další, navazující kurzy.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory