zpět na aktuality

Kdo je najaktivnější v projektu APD do škol?

Pojďte se spolu s námi blíže podívat, co všechno výše zmíněné školy podnikají. Litoměřičtí například atletiku prezentovali v rámci zajímavé akce, na které v říjnu minulého roku v areálu své školy představili dětem nejrůznější sporty. 'Sportovní jarmark' měl podle paní učitelky a trenérky Šikýřové velký ohlas a mezi třiceti litoměřickými sportovními oddíly se atletika, díky zajímavým pomůckám, neztratila.

Atletické sady tréninky malých sportovců v Litoměřicích velmi obohatily. „Jsou u nás na škole ve stálé permanenci. Používají je pravidelně nejen vyučující prvního stupně na hodinách TV, ale využívá je i školní družina, sportující družina a kroužek atletiky,“ napsala nám paní učitelka Šikýřová v jednom ze svých dalších příspěvků. Své využití pak sady našly i při tzv. projektovém dni, který ve škole proběhl v půlce minulého listopadu. „Žáci soutěžili v šestičlenných skupinkách na 11 stanovištích. Procvičili si běh, hod, skok a rychlost v různých disciplínách. Bylo příjemné pozorovat žáky pátých ročníků jak fandí, povzbuzují a chválí mladší spolužáky při plnění úkolů, třeba hodu kometou na cíl. Na závěr žáci sečetli body a celá skupina je vyměnila ve stánku za odměny. Zvítězila zdravá soutěživost a prohloubilo to dobré vztahy mezi kamarády,“ vidí přínos paní učitelka.

Litoměřická škola se zapojila i do našeho projektu Atletíme k HME. O této své aktivitě informovali atletíci pomocí nástěnky u vchodu školy i rodiče a další příznivce atletiky a jejich pěkné výstupy byly prezentovány i na naší webové stránce.

Atletice se daří i ve vesnické škole v Polešovicích. I tady má atletika svou nástěnku a jak nám napsala paní učitelka Šimková, vždy se na ní něco nového děje. „Najdete na ní totiž soutěž, na každý týden jsme žákům přichystali otázky z atletiky. Malí atleti otázky milují a když přinesou správnou odpověď, tak získávají medaili projektu. Kdo jich za rok nasbírá nejvíce, dostane diplom a k tomu nějakou hezkou drobnou odměnu,“ napsala nám. Polešovičtí o spolupráci s naším projektem také rozsáhle informují na webových stránkách své školy.

A samozřejmě využívají naše metodické matriály. „Co se týká metodiky, DVD i brožurky, u nás jdou z ruky do ruky a hry využívají i kolegové ze druhého stupně,“ napsala nám paní učitelka Šimková a pochvaluje si i brožuru APD. „Brožura je mojí každodenní pomůckou, jelikož mám týdně 14 hodin TV a kroužků. Využiju z ní hlavně tréninkové jednotky a oceňuju, že obsahuje spoustu obměn. Co se týká nácviku jednotlivých disciplín tak kvituju, že pomáhá upozornit na chyby, kterých se děti dopouštějí.“

Vybrané nejaktivnější školy, jako třeba zmíněná Havlíčkova a Polešovice, se stejně jako výherci soutěže Atletíme k HME podívají v březnu do Prahy na nadcházející halové mistrovství. Být aktivní a zajistit svým žákům takovýto zajímavý zážitek, se určitě vyplatí.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory