zpět na aktuality

Malí fanoušci už zbrojí na HME

Že se na blížící se HME masivně připravují pouze atleti? Omyl! Mimořádnost akce na domácí půdě, která je z pohledu atletiky nejvýznamnější od ME 1978, vnímají i ti, kteří se chystají do ochozů. Budou mezi nimi i celé skupiny z atletických oddílů či základních škol, které vymýšlejí jednotné ladění a také transparenty, s nimiž budou špičkovým kontinentálním sportovcům fandit. Důkazem je fotografie, která vznikla v ZŠ Studánka Pardubice. „Jsme připraveni a již se moc těšíme, že uvidíme své atletické vzory,“ píše tamní učitelka Blanka Kafková.

Podobné fanouškovské týmy vznikají po celé republice. „Jen co my víme, jedná se o asi 3,5 tisíce fanoušků z oddílů a škol,“ říká Iveta Rudová, která ze strany Českého atletického svazu akci koordinuje.

Podobné aktivity jen potvrzují, jaký je o šampionát zájem. „V současnosti je pryč 87 % vstupenek,“ sděluje výkonný ředitel šampionátu Tomáš Janků s tím, že velká většina těch volných se týká čtvrtečního programu, který šel do prodeje jako poslední a v němž se vedle kvalifikací tří disciplín uskuteční slavnostní zahájení koncipované jako velkolepá multimediální show na téma historie a současnosti české atletiky. Vstupenky lze získat prostřednictvím sítě ticketportal.cz.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory