zpět na aktuality

Fantýmy už finišují své přípravy na HME

Z vašich emailů je jasné, že na přípravě fantýmů pracují ve školách celé brigády nadšenců. Maminky dětí doma šijí transparenty, paní družinářky koordinují vznik výtvarných děl, zatímco paní učitelky vymýšlejí hesla a provádějí závěrečné fotografování. „Jsem ráda, že máme na škole velmi šikovné a ochotné kolegy, protože bez jejich pomoci bych vše pravděpodobně nezvládla,“ napsala nám paní učitelka Miloslava Šikýřová ze základní školy Havlíčkova v Litoměřicích.

Fantým je potřeba před tím, než vyrazí do Prahy prostě pořádně vybavit a to nejen nápaditým transparentem. „Nakoupili jsme vlaječky, čepice, šály a už se moc těšíme,“ napsala nám paní učitelka Šimková ze základní školy v Polešovicích. A protože přímo v O2 Areně bude třeba mít vyladěný nejen vizuál, ale i 'vokální' složku, probíhá nácvik pořádného fandění. „Je nás opravdu 50 a učíme se fandit, aby nás bylo slyšet,“ slibují Polešovičtí pořádně početnou podporu našich atletů a s humorem dodávají, že se jejich početný tým snad nepostrácí v pražském metru.

V některých školách sice během příprav řádila chřipková epidemie, ale třeba šternberští se tímto faktem nedali zviklat. „Bohužel nás v době focení přepadla chřipka, tak na fotce nejsou všichni fanoušci, kteří se do Prahy moc těší,“ připojila k povedené fotografii ze ZŠ Dr. Hrubého paní učitelka Michaela Mondeková. A fotilo se, zejména v tělocvičnách, i mnoha dalších škol. Pěkné fotografie zaslala například olomoucká škola ZŠ Heyrovského, pražská Brána jazyků, ústecká ZŠ Vojnovičova mnoho dalších.

Přípravy na fandění probíhaly i v samotných přípravkách. Atleti z vyškovského Aháčku se například vyfotili s modelem – vizualizací atletického areálu Za parkem ve Vyškově, který vlastnoručně z papíru a špejlí vytvořil jeden z malých atletů. Malí pražští Človíčci zase vydatně už teď podporují svého trenéra Míru Buriana… a nejen jeho. „Děti se mě každý den se ptají a hlásí, kdo další splnil limit. Jsou hrdé na to, že v běhu 60m bude závodit Stromšík, který je z UH, což je náš okres. O to větší motivaci pak mají na našich trénincích," hodnotí, jak akce napomohla propagaci atletiky u nich na škole, paní učitelka Šimková z Polešovic.

Foto: ZŠ Heyrovského, Olomouc

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory