zpět na aktuality

Jak polešovičtí přece jen na HME dorazili

Základní škola Polešovice, kterou najdete ve stejnojmenném městysu v okrese Uherské Hradiště, patří v projektu Atletika pro děti do škol k těm nejpilnějším. Díky své aktivitě získali polešovičtí malí atleti možnost podívat se v pátek 6. března v dopoledních hodinách na program HME.

„Lístky dostaly děti z atletického kroužku a také úspěšní sportovci naší školy. Přípravy probíhaly už od ledna. Nakoupili jsme čepice, vlajky, šály,“ napsala nám paní učitelka, Renata Šimková. Zbývalo vyřešit, jak se děti do Prahy přesunou a bylo rozhodnuto, že vlakem.

Konečně nastal vytoužený den – pátek 6. března. „Vyjeli jsme v 5.52 s Leo expresem směrem ku Praze. V Otrokovicích ale vlak náhle zastavil a bylo nám oznámeno, že spadlo trakční vedení a vlak nepojede, dokud se neopraví,“ popisuje začátek náročné cesty paní učitelka. „Nikdo nám nebyl schopen říct, kdy do Prahy dorazíme, a my jsme měli lístky na dopolední program od 10 do 14 hodin! Přestávali jsme doufat, že vůbec něco uvidíme,“ líčí učitelka Šimková.

Vlak se po třech hodinách čekání konečně rozjel a tak polešovičtí dorazili k O2 Areně přesně v poledne. Ještě bylo potřeba si v Harfě vyzvednout lístky a pak rychle na místa! „Snažili jsme se, aby děti aspoň kousek programu viděly, rychle jsme se proto přesunuli do našeho sektoru, roztáhli transparenty a snažili se, co nejvíce fandit a užít si zbytek programu. Děcka byla šťastná alespoň za to málo,“ dodává paní učitelka.

Výpravě, která dorazila z takové dálky a skoro nic si neužila, bylo ale týmu Atletiky pro děti líto a tak koordinátorka projektu Iveta Rudová nelenila, obvolala koho mohla a polešovickým tak zajistila skoro nemožné. Celá výprava si díky sehnaným akreditacím mohla užít odpolední program. „Dostali jsme pro děti fanouškovská čísla, lízátka a také náramky a akreditační karty na krk. Odvedli nás na místa a pro všechny ještě byla navíc i obložená bageta. Jsme za to moc vděční,“ děkují polešovičtí.

„Odpoledne jsme si opravdu užili a věřte, že nás bylo hodně slyšet. Děcka se dočkala také Pavla Masláka v běhu na 400 m, který se nakonec v sobotu stal mistrem Evropy. Shlédli jsme také skok o tyči, běhy na 800 m, vrh koulí, 60 m překážek a mnoho dalšího. Atmosféra v hale byla neuvěřitelná, pro děti to byl velký zážitek. Z Prahy jsme odjížděli i přes ranní šokové situace nadšeni a spokojeni. Domů jsme se dostali tentokrát na čas, unavení z opravdu hektického dne,“ uzavírají polešovičtí.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory