zpět na aktuality

Nestlé a Tomáš Staněk nadělovali atletiku do škol

Celkově Nestlé předá školám do užívání 14 atletických sad. První z nich obdržela už v listopadu zmíněná petřínská škola, osm dalších se předalo nyní a pět zbylých sad, které poputují do škol na Moravě, dostanou jejich noví majitelé 28. března v rámci školení v Brně. Předáním pomůcek došlo k naplnění jednoho ze závazků spolupráce Atletiky pro děti do škol a firmy Nestlé, která nový projekt ČAS podporuje od září minulého roku.

„Jsme rádi, že tímto způsobem můžeme dětem ukázat, že existuje i něco lepšího, než je "sportování" u počítače. Přejeme všem školám a hlavně dětem, které budou sady využívat, aby se jim atletika šitá na míru přímo jim, líbila. Vy učitelé, můžete mít dobrý pocit, že jste nositeli a předavateli tohoto nového přístupu k náplni tělesné výchovy,“ řekl při předávání pedagogům tiskový mluvčí Nestlé, Pavel Novák.

Slavnostního předání sad, které umožní dětem nácvik základů atletických dovedností a organizace soutěží v šesti následujících disciplínách: překážkovém běhu, slalomovém běhu mezi kužely, frekvenčním běhu, skoku dalekém z místa, hodu pěnovým oštěpem a hodu raketkou nebo míčkem na cíl, se zúčastnil i koulař a aktuálně pátý muž letošních světových žebříčků, Tomáš Staněk. „Děti z mé generace si většinou atletiku musely najít samy. Je dobře, když se jim v takovéto formě rovnou nabídne a určitě se najde dost dětí, které zaujme,“ míní sympatický koulař.

Pedagogové, kteří do Prahy dorazili z Lomnice nad Popelkou, Radnice, Mladé Vožice, Pardubic, Strupčic, Chebu, Krčína a Průhonic se netajili tím, že sady jsou pro jejich školy velkým přínosem. „Jak pro děti, kterým můžeme zpestřit hodiny tělesné výchovy, tak i pro samotné pedagogy. Ti takto získávají nové náměty a inspiraci, co s žáky nového dělat,“ uvedla Lenka Indráčková z pardubické základní školy Bratranců Veverkových. Učitelé dále zmiňovali, že jim nové sady napomohou při otevření kroužků atletiky, pořádání soutěží, prezentaci školy směrem k veřejnosti a přiblížením atletiky menším dětem.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory