zpět na aktuality

Nestlé a koulař Jan Marcell podpořili atletění ve školách na Moravě

Se sympatickým devětadvacetiletým vrhačem si měli pedagogové možnost popovídat na krátké besedě a pak všichni rádi využili i příležitost zvěčnit zajímavé setkání. Sám Marcell ohodnotil velmi pozitivně, že se žáci už na prvním stupni základních škol seznámí v rámci hodin tělesné výchovy i s atletikou. „Je dobře, že už i malé děti mají takovéto hezké pomůcky. Já sám jsem se dostal k atletice až později, díky soutěži Pohár rozhlasu," zavzpomínal mimo jiné na své začátky.

Sady po předání zamířily do pěti škol, které reprezentují vždy jeden z moravských krajů. Hodiny tělocviku tak obohatí v brněnské základní škole Masarova, Těšeticích, Třebíči /Horka- Domky/, Odrách /Pohořská/ a Polešovicích.

„Jsme rádi za získání atletické sady, kterou využijeme jak v hodinách tělocviku, tak i v atletickém kroužku,“ plánovaly paní učitelky Mirka Prášilová a Dana Dvořáková ze třebíčské základní školy Horka-Domky. „Každá nová pomůcka zvýší zájem dětí o cvičení. Sada je velice pěkně barevně provedená,“ pochvalovali si sadu nových atletických pomůcek těšetičtí, tedy pan učitel Radovan Roubalík a kolegyně Zuzana Večeřová.

Pomůcky poputují i do polešovické základní školy, která je jednou z nejlépe a nejdéle zapojených škol do projektu. „Sadu využijeme mimo jiné při pořádání každoročního Atletického čtyřboje, kterého se zúčastní i okolní vesnické školy, dále při pořádání sportovního dne. Jsme zapojeni do několika sportovních projektů – naše škola prostě sportem žije!“ nechaly se slyšet paní učitelky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Celkově Nestlé předalo školám do užívání 14 atletických sad. První z nich obdržela už v listopadu pražská škola Petřiny- Jih, osm dalších se předalo 21. března na školení v Praze. Předáním posledních pěti sad v Brně došlo k naplnění jednoho ze závazků spolupráce Atletiky pro děti do škol a firmy Nestlé, která nový projekt ČAS podporuje od září minulého roku.

„Jsme rádi, že tímto způsobem můžeme dětem ukázat, že existuje i něco lepšího, než je "sportování" u počítače. Přejeme všem školám a hlavně dětem, které budou sady využívat, aby se jim atletiky šitá na míru přímo jim, líbila. Vy učitelé, můžete mít dobrý pocit, že jste nositeli a předavateli tohoto nového přístupu k náplni tělesné výchovy,“ řekl při předávání v Praze pedagogům tiskový mluvčí Nestlé, Pavel Novák.
__________________________________________

Níže se podívejte na fotogalerii jak z předávání sad tak ze školení,které pedagogové absolvovali.

Foto: Iveta Rudová

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory