zpět na aktuality

Osm škol už má kompletní sadu medailí

Ze 150 zapojených škol se mohou celou sbírkou pochlubit: ZŠ a MŠ Mladá Vožice, ZŠ U lesa- Nový Bor, ZŠ a MŠ Strupčice, ZŠ Havlíčkova z Litoměřic, ZŠ Jeseniova z Prahy 3, ZŠ Polešovice a ZŠ Sportovní- Uherské Hradiště. Naposledy pak přibyla ZŠ Pod Vodojemem z Ústí nad Labem.

„Domnívám se, že jsme splnili všechny požadované aktivity vedoucí k získání pěti medailiček,“ napsala nám k seznamu toho, co škola na poli hravé atletiky pro děti z prvního stupně podnikla, paní učitelka Lenka Růžičková. Začněme popořádku. Celkem čtyři učitelé této školy se v listopadovém termínu zúčastnili školení. Cink. První medaile. Škola se také zúčastnila soutěže Krajský pohár atletiky pro děti, která proběhla loni v září na Městském stadionu v Ústí nad Labem. ZŠ Pod Vodojemem si za to zasluhuje druhou medaili. „Velice jsme přivítali nabídku obrazových a tištěných materiálů, některé aktivity a hry jsme již aktivně zařadili do našich hodin,“ informovali nás z Ústí a zasluhují za to i třetí medaili- metodickou.

Medaili za využití pomůcek dokladují paní učitelky s humorem. „Přiložená fotografie nemá ukazovat jaký 'nepořádek' máme v kabinetě Tv, ale to, že s pomůckami pracujeme tak aktivně, že prostě ani nejde udržet je v ladu a skladu,“ připsaly k fotografii. A čtvrtá medaile je jejich. A také pátá, za propagaci, protože o zapojení své školy do projektu dávají vědět jak na webových stránkách, tak přímo v aule školy.

Získání všech medailí bude oceněno na konci roku certifikátem, který podepíše patronka projektu nadějná chodkyně, juniorská mistryně světa a držitelka juniorského světového rekordu, Anežka Drahotová. Budeme rádi, když oceněných škol bude co nejvíce.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory