zpět na aktuality

Polešovice žijí atletikou

„Přesvědčili jsme se, že náš atletický kroužek je velmi užitečný, děti moc baví, zvláště teď, když mají i skvělé vybavení díky atletické sadě, kterou jsme získali od Nestlé,“ napsala nám paní učitelka a trenérka v jedné osobě, Renata Šimková.

To, že děti trénují pravidelně se odráží i na dobrých výsledcích, které pak podávají v soutěžích. „V březnu jsme se zúčastnili halové atletiky v Uherském Hradišti, kde se soutěžilo ve sprintu, vytrvalostním běhu, hodu tenisákem a skoku z místa. Soutěžiliy mladší děti z 1.- 3. třídy a starší čtvrťáci a páťáci. Protože pilně trénujeme, tak jsme odvezli čtyři bronzové medaile a to ze skoku z místa a ve štafetách,“ vyjmenovává úspěchy svých školáků paní učitelka Šimková. Na konci dubna se polešovičtí účastnili štafetového běhu v Uherském Hradišti, kde obsadili v nabité konkurenci celého okresu a sportovních škol skvělé 7. místo.

A co se v Polešovicích chystá dále? „Ve středu 13. května se zúčastníme venkovní atletické olympiády v Uherském Hradišti a už si brousíme zuby na další medaile. 20. května k nám pak zavítá úspěšná biatlonistka Veronika Vítková,“ nastiňuje sportovně a ne jen čistě atleicky laděný program učitelka Šimková. „V září pak budeme pořádat již 6. ročník atletického čtyřboje. Snad se podaří, aby medaile předával Zdeněk Stromšík,“ dodává. V Polěšovicích se sportem prostě žije.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory