zpět na aktuality

Pojďte do toho s Anežkou Drahotovou

Pestrý program pro veřejnost je určený dětem od tří do 11 let a bude na olomouckém atletickém stadionu probíhat od 15 do 17 hodin. V jeho rámci si děti vyzkoušejí osm atletických disciplín šitých na míru nejmenším. Například hod pěnovým oštěpem, běh přes překážky nebo skok do dálky z místa. Malí sportovci dostanou za absolvování osmiboje drobné odměny.

Na návštěvníky se také těší úspěšná česká chodkyně, Anežka Drahotová. „Líbí se mi, že tentokrát nebudou sportovat jen děti, ale i dospělí. Na programu bude totiž také běh zaměstnanců Nestlé,“ zve Anežka na lákavou podívanou, během níž se v čase jejího osobního rekordu v běhu na 800 m, budou snažit dospěláci uběhnout co nejdelší vzdálenost.

V 15:30 pak Anežka zasedne k autogramiádě a návštěvníci budou mít možnost získat podpis této sympatické atletky, která je vedle svých sportovních úspěchů také tváří projektu Českého Atletického svazu Atletika pro děti do škol. Ten, ve spolupráci s firmou Nestlé, umožňuje dětem na prvním stupni základních škol věnovat se v rámci tělocviku základům atletiky. Právě školákům pak bude určený dopolední program akce, kterého se zúčastní několik stovek dětí z prvních stupňů olomouckých základních škol.

Pozvánku na akci najdete níže. Další inforace pak naleznete v materiáclech, které pro akci připravujeme během tohoto týdne.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory