zpět na aktuality

Sportovní den Nestlé s Anežkou Drahotovou přiblíží dětem z Olomouce atletiku pro nejmenší

Dopolední program bude určen zhruba pro 400 dětí z prvních stupňů základních škol a proběhne na stadionu AK Olomouc od 9 hodin do půl dvanácté. Děti si v jeho rámci vyzkoušejí atletický osmiboj a mohou se těšit na drobné odměny od partnerské firmy Nestlé. Fandit jim při tom bude a podpisy na autogramiádě rozdá sympatická patronka atletiky pro nejmenší, Anežka Drahotová.

Odpolední program pak proběhne od 15 do 17 hodin a je určen široké veřejnosti. Těší se na něj i Anežka. „Jsem opravdu ráda, že se Atletika pro děti do škol představí v Olomouci, kde je krásný stadion a děti budou mít možnost se seznámit s hravou atletikou. Navíc tentokrát nebudou sportovat jen děti, ale i dospělí. Odpoledne bude totiž na programu také běh zaměstnanců Nestlé,“ zve Anežka Drahotová na lákavou odpolední podívanou, během níž se v čase jejího osobního rekordu v běhu na 800 m budou snažit dospěláci uběhnout co nejdelší vzdálenost. V rámci odpoledního bloku proběhne s Anežkou od 15:30 také autogramiáda a široká veřejnost si bude moci vyzkoušet hravý atletický osmiboj.

Velká akce pro školy a veřejnost v Olomouci uzavře první úspěšný ročník spolupráce projektu Atletika pro děti do škol a firmy Nestlé, díky níž se během tohoto školního roku začalo atletice v hodinách tělocviku na prvním stupni věnovat přes 200 škol v republice. Nestlé pak 14 vybraným školám dalo možnost sportovat přímo se sadami atletických pomůcek určených právě dětem z prvního stupně. Samotný projekt dále přinesl učitelům například ucelenou metodiku, propagační materiály, soutěže a možnosti dalšího vzdělávání na školeních.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory