zpět na aktuality

Olympiáda na Zbraslavi

Již 4. ročník atletické olympiády na Zbraslavi proběhl v sobotu 31. května v parčíku, místními nazývaném Ovál či Okruh. Po krátké rozcvičce se 50 dětí ve věku 2,5 – 12 let vrhlo na závodění v pěti disciplínách: hodu míčkem do dálky, běhu přes překážky, přeskoků do stran, skoku do dálky z místa a vytrvalostního běhu.

„S touto propracovanou sportovní pomůckou mám zkušenosti ze své trenérské činnosti, využívám ji na letním kondičním soustředění našeho oddílu sportovního aerobiku. Trénujeme na ní rychlost, odraz, koordinaci a obratnost,“ napsala nám trenérka aerobiku, Radka Hanáková, která každoročně sadu využívá i pro pořádání sportovního dne na Zbraslavi.

Letos byli během něj závodníci rozděleni do 4 věkových kategorií. Nejmladší děti si disciplíny mohly vyzkoušet za asistence rodičů. Ti si v době, kdy se zpracovávaly výsledky, také mohli atletické disciplíny vyzkoušet.

Sluneční sportovní dopoledne bylo zakončeno vyhlášením, všichni vybojovali medaile z perníku, diplom a dárky. Závod se povedl a děti i rodiče se již těší na další ročník.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory