zpět na aktuality

Probíhají Sportovní dny Nestlé

Akce probíhají od května až do konce školního roku podle toho, jak se které škole naplánování sportovního dne podařilo sladit s dalšími aktivitami. Dnes se podíváme na čtyři akce, které proběhly v třebíčské ZŠ Horka- Domky, Mladé Vožici, Strupčicích u Chomutova a Odrách. Akci v Polešovicích jsme se věnovali v samostatném materiálu ZDE.

V půlce května proběhlo sportování v třebíčské základní škole Horka- Domky. Program pro rodiny s dětmi se jmenoval Václavské sportování a přilákal téměř 400 účastníků. „Jednou ze šesti hlavních aktivit byl atletický pětiboj připravený v tělocvičně školy. Využili jsme při něm atletickou sadu Nestlé. Většina dětí a často i jejich rodičů si vyzkoušela běh přes překážky, hod na cíl, slalom, skok z místa a hod pěnovým oštěpem. Odměnou jim byl diplom, kartička s výkony, atletické pexeso a trocha vitamínů v podobě jablka,“ napsali nám o akci z Třebíče. Sada se v místní škole využívá pravidelně i v hodinách tělocviku a to jak na prvním tak i na druhém stupni. „Hlavně pro menší děti je to příjemné zpestření. Mají nové podněty a chuť se nenápadně a nenásilně seznámit se základy atletiky. Jsme za to moc rádi i proto, že nemáme venkovní atletické hřiště,“ napsal nám pan učitel Petr Veleba.

Děti z Mladé Vožice na Táborsku oslavily na konci května s atletickou sadou Den dětí. Ten zorganizovali žáci 8. tříd pro celý první stupeň a pro mladší spolužáky připravili šest disciplín. „Celkem 182 dětí vybavených soutěžní kartičkou přišlo v 8 hodin ráno na Sokolské hřiště a soutěžení mohlo začít. Zařazen byl překážkový běh, hod oštěpem, skok daleký z místa, slalomový běh, běh přes žebřík a hod raketkou na cíl,“ popsala nám průběh paní učitelka Jaroslava Filipová. „Děti byly plné elánu a soutěžily s obrovským nadšením. Nejvíce se jim líbil překážkový běh a hod oštěpem. Za odměnu si všichni domů odnesli diplomy a fotografii skvělé sportovkyně Anežky Drahotové. Sportovně laděný „Dětský den“ se opravdu vydařil. Děti byly spokojené a my učitelé máme radost z toho, že i v dnešní moderní době může být odměnou dopoledne věnované sportování,“ uzavírá paní učitelka Filipová.

Před Dnem dětí se sportovalo také ve Strupčicích, které najdete u Chomutova. Závodů se zúčastnilo 70 dětí z prvního stupně a stejně jako v dalších školách se o své mladší spolužáky postarali starší kolegové, tentokrát deváťáci. „Závodili jsme v šesti disciplínách a děti si taky vyzkoušely běh přes hranolky, překážkový běh, slalomový běh, skok daleký z místa a hody – hod oštěpem a raketkou na cíl. Myslím, že se akce povedla, dětem se líbila a nám dospělým se hlavně líbily diplomy, které byly za účast a ne za 1., 2. a 3. místo,“ napsala nám k hodnocení akce paní učitelka Monika Bláhová.


Termín na začátku června pak vyhovoval ZŠ Odry- Pohořská, kterou najdete v Moravskoslezském kraji. Akce se zúčastnily dvě stovky místních dětí a 120 hostů. „Počasí, organizace i nadšení dětí, vše klaplo na jedničku! Medaile, diplomky, kartičky s podpisem Anežky Drahotové posloužily jako zasloužená odměna,“ chválili si vydařenou akci v Odrách učitelé. „Pomůcky APD zaujaly nejen děti, ale i paní učitelky z okolních škol. V průběhu akce stihly i nahlédnout do metodiky, která jde mimochodem u nás na 1. stupni z ruky do ruky a spoustu her z ní už pravidelně zařazujeme do hodin tělocviku,“ připsala nám paní učitelka Malá k várce skvělých fotografií, které škola na akci pořídila.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory