zpět na aktuality

Skřivánci budou v příštím školním roce atletit už pošesté

„Atletika u nás děti baví, protože je hravá a vede je k pravidelnému pohybu. Snažíme se o pestré tréninky a těší nás, že skvěle spolupracují jak malí atleti tak i jejich rodiče,“ hodnotí na závěr školního roku paní učitelka Dvořáková.

V skřivánkové minipřípravce jsou děti rozděleny na nejmladší a ty trochu starší. Nábor na cvičení probíhá celoročně. „Děti trénují ve skupinách podle fyzických možností, s přihlédnutím k jejich věku a bez zbytečného přepínání. Nezapomínáme ale a snažíme se co nejvíce zařazovat do her a pohybových činností atletické disciplíny. Děti baví hod oštěpem, skok do dálky z místa a hlavně se jim líbí cvičení s oblíbenými zvířátky,“ napsala nám paní učitelka a dodává: „jsem zastánce toho, aby nedocházelo k velkým změnám, protože děti jsou na atletické pomůcky zvyklé a není třeba je měnit.“

Mnoho malých Skřivánků pak pokračuje v atletice u jiných trenérů, převážně v atletickém oddíle USK PROVOD /původně USK VŠEM/. „Spolupráce s hlavním trenérem Alexejem Lesníkem je stále na velice dobré úrovni. Pozitivně vidím i to, že jsme postupně doplnili atletické sady dalšími pomůckami, aby se zpestřila náplň tréninků,“ upřesňuje trenérka Dvořáková.

Děti si s ní během roku vyzkoušejí i celou řadu závodů, ve kterých nejde o vítězství, ale o to, že se samy přesvědčí, zda a jak zvládly dosud naučené. „Dovedou se samy ohodnotit, což považuji za velice přínosné.“ Skoro třicítka Skřivánků se letos zapojila i do korespondenční soutěže a pečlivě se naučila zvládnout jednotlivé disciplíny.

Do šestého ročníku atletění přejeme malým Skřivánků, aby je hravé sportování dále bavilo.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory