zpět na aktuality

Andělský trojboj pro Ondráška

O akci nám napsala trenérka Anna Málková. „Každý, kdo pořádá sportovní soutěž, si přeje, aby se vydařilo počasí. První ročník Andělského trojboje se z tohoto hlediska opravdu vydařil. Hned od osmi hodin se začaly ve Sportovním areálu Jednoty Orel Vyškov shromažďovat davy rodičů s dětmi a skupiny sportovců, aby závod podpořili. Akce se totiž konala na podporu Ondřeje Dudy, který se léčí s leukemií. Současně se závodem probíhala i výstava výtvarné soutěže na téma 'Pomáháme sportem', na které se podíleli žáci ze základních škol Nádražní 5, Pustiměře a Habrovan,“ napsala nám paní trenérka Málková.

Zapojení jednotlivých týmů bylo nápadité. „Příkladem může být Rugby Jimi Vyškov, který štafetovým během a předáním míče Ondrovi podpořil jeho boj s nemocí. Skupina děvčat z týmu Volejbal Vyškov se rovněž nebála zkusit pro ně nezvyklé disciplíny. Přišly totiž, aby podpořily svého kamaráda z týmu, protože Ondřej se před nemocí věnoval právě volejbalu a přáním dětí je, aby se uzdravil a vrátil ke sportu,“ popisuje trenérka.

Trojboj se skládal z chůze, běhu a překážek, přítomní si mohli vyzkoušet i závod s názvem Chůze pro zdraví a symbolickým startovným a koupí drobných předmětů pak podpořit sbírku na Ondrův ozdravný pobyt.

Určitě se zeptáte, jak si děti poradily s tak těžkou disciplínou, jakou je chůze. „Ne všichni šli podle pravidel. Někteří popoběhli, někteří si pomýlili závod s procházkou. Sportovci z Orlíku Vyškov, kteří se této disciplíně ale věnují, předvedli, že se s nimi v budoucnu musí počítat i na opravdových velkých soutěžích,“ upřesnila trenérka Málková.

Myšlenka, kterou měl závod v mottu, se vydařila: 'Nejdříve se naučíš chodit, pak běhat. Potom přijdou překážky ve sportu i v životě. Pojďme je překonávat.' Ondrovi na jeho nelehké cestě drží palce všichni.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory