zpět na aktuality

Pardubický Sportovní den Nestlé obrazem

Pardubická škola je jednou ze 14 základek v republice, které dostaly od partnera projektu Atletika pro děti do škol, firmy Nestlé, sadu atletických pomůcek. Pedagogové ji využili při přípravě Sportovního dne Nestlé, akce, která projekt prezentovala v rámci jejich školy a regionu.

„Atletické závody se uskutečnily 24. června na pronajatém atletickém stadionu. Pro děti se staly velkým zážitkem, většina žáků totiž byla na opravdovském atletickém stadionu poprvé,“ uvedla paní učitelka Kohoutová, která nás o akci informovala. Závodů se zúčastnily třídy prvního stupně, prvňáčci až čtvrťáci, celkem to dělalo 10 tříd. „Soutěžili jsme v pěti disciplinách- překážkovém běhu, slalomovém běhu, hodu oštěpem, skoku z místa a hodu na cíl a čtyřech doplňkových disciplinách- běhu přes hranoly, překážkové dráze, hodu do obruče a v přelézání žebřin. Díky počítačovému programu jsme vyhodnocení zvládli rychle. Všichni si odnesli nejen odměny, ale i pěkné zážitky,“ dodává paní učitelka.

Soutěžně sadu pardubičtí využili i na začátku června, kdy si poměřily síly v trojboji děti z místního kroužku atletiky, dále ji pardubičtí využívají v hodinách tělesné výchovy, která je tak zpestřená o základy hravé atletiky.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory