zpět na aktuality

Na soustředkách se už tvoří atleťácké obrázky

Protože se pobyt dětí z Litoměřic konal hned první týden prázdnin, kdy byla soutěž vyhlášena, nestihli jsme jim křída zaslat, i tak jsou jejich černobílé obrázky hezké a jsou prvním výstupem naší letní soutěže. „Děti se velmi snažily, kreslily a kreslily a sklidily pochvalu nejen od nás, ale hlavně od turistů, kteří se na jejich obrázky také se zájmem podívali,“ napsala nám paní učitelka a trenérka, Miloslava Šikýřová.

Vedle kreslení, které pobyt příjemně zpestřilo, si děti užily i spoustu dalších aktivit. „Hráli jsme hry v lese, užili si výstup na Sněžku, zdolali lanové centrum v Peci pod Sněžkou, hledali poklad v Krakonošově zahrádce, zvládli orientační běh, vykoupali se, opekli si buřty a zahráli si spoustu her, které známe díky Atletice pro děti,“ popsala nám paní trenérka. Není pu, že domů se nikomu nechtělo, dokonce ani dospělákům.

Do soutěže se zatím zapojilo více jak 15 přípravek, atletických kroužků, ale třeba i rodičů malých atletů, kteří pořádají sportovně laděné pobyty pro děti. Kreslit se tak bude třeba na soustředění pražské přípravky z Újezda nad Lesy, která se během posledního červencového týdne vydá na své již tradiční soustředění do Sušice. Přípravka USK PROVOD zase bude kreslit atletiku na začátku srpna v Poslově Mlýně a na příměstském táboře v Ústí nad Labem. O sady barevných kříd si napsali i z Atletických přípravek Olomouc, nebo přípravky při AC Moravský Krumlov. A malí atleti z klubu AK Tišnov už plánují, že na příměstském táboře ke svému tvoření využijí asfaltovou plochu uprostřed školního hřiště, která ke kreslení přímo vybízí.

Napište nám i vy, kam se se svými malými atlety chystáte a získejte pro ně set kříd, které daroval generální partner ČAS, Česká spořitelna. Zúčastněte se naší letní soutěže o ceny! Více informací najdete v článku ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory