zpět na aktuality

Orlíci atletili s Ferdou Mravencem

Na video, které vám přiblíží atmosféru celé akce, se můžete podívat ZDE.

Více o průběhu příměstského tábora nám napsala trenérka, Anna Málková. „Od 6. do 10. července se trenérka Orlíku, na dobu letního příměstského soustředění, přejmenovala na Ferdu Mravence, aby na „mraveništi“ sportovního areálu Orla přivítala malé mravenečky. Dohromady jich bylo 48. Ferdův hvizd vyzval k nástupu, na kterém se rozdaly šátečky jako poznávací znamení. Nezapomnělo se ani na nástěnku, kam byly přidělovány obrázky Ferdy za dobré výkony. Byla radost mravence sledovat.

Soustředění jsme si zpestřili tréninkem naboso, při kterém si děti protahovaly, masírovaly a cvičily nožičky. S bosýma nohama hrály míčové hry na plážovém hřišti. Nechyběla ani lezecká stěna a soutěžní hry v bazénu. V době odpočinku si malí mravenci krátili čas děláním krásných těžítek z kamínků nebo kreslením a malováním. Zapojili jsme se i do letní výtvarné soutěže- děti křídami pokreslily chodníky, zdi, florbalové hřiště, ani koulařský kruh nezůstal bez ozdoby. Krása!

Atletiku si děti připomněly v „mravenčím čtyřboji“ s chodeckou štafetou. Mravenci si navzájem fandili, slabší povzbuzovali a vítěze oslavovali. Poslední den jsme si udělali výlet na mravenčí horu, odkud jsme viděli, jak krásné je okolí Vyškova. To všechno a ještě mnohem více zažívali mravenci, takže Ferda měl co vyhodnocovat. Nástěnka se naplnila. Vyhráli všichni. Vítězství jsme zapili dětským šampaňským a pak se mravenci postupně měnili na Orlíky, kteří se rozjeli za dalšími prázdninovými dobrodružstvími."

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory