zpět na aktuality

Letní atletění v ústeckém PROVODu

Program byl přizpůsoben pro děti od 4 do 11 let, začínalo se ráno v 8 hodin a končilo ve čtyři odpoledne. V červenci se uskutečnily tři turnusy. Více nám napsal Rudolf Hoffmann.


„Cílem tábora bylo nejen naučit děti základům atletiky, ale rozvíjet i jiné pohybové dovednosti. Děti totiž často neumí ani házet a chytat míč. Výcvik jsme prokládali soutěžemi družstev i jednotlivců, aby děti uměly vyhrávat i prohrávat,“ vysvětlila hlavní filozofii tábora trenérka přípravek Radka Možná s tím, že akce také zviditelňuje zapojení klubu do projektu Atletika pro děti.

A jaký byl tedy pro děti připraven program? „První den se spřátelily pomocí seznamovací hry, na každý další pak připadaly dvě atletické disciplíny, například na úterý hod míčkem a překážkový běh. Na výcviku se střídavě podíleli trenéři Lucie Lokšanová a Lukáš Bárta. Každé odpoledne se dětm věnoval dosud aktivní závodník Slavomír Durila, který dětem předváděl praktické provedení atletických disciplín. V pátek jsme tábor zakončovali vícebojařskou soutěží a děti dostaly diplomy i medaile," upřesnila Radka Možná.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory