zpět na aktuality

Atletice křídový kabát slušel

Zájem o letní výtvarnou soutěž nás mile potěši. O křídy si napsalo během prázdnin přes 20 zájemců a ve výsledku nám přišlo 160 obrázků zachycujicích vaše výtvarná snažení. Kreslili jste nejčastěji na soustředěních, v několika případech i na příměstských táborech nebo sportovně laděných dovolených. Často jste nám psali, že bojujete s počasím, déšť byl totiž hlavně na začátku července docela silný protivník, ale nedali jste se.

Témata, i když všechna více méně sportovní, jste si našli různá. Snažili jste se zachytit jednotlivé atletické disciplíny, kreslili jste sportujicí pohádkové postavičky nebo zvířátka, starší děti pak často zabrousily do urbanismu, když nakreslily hned celá sportoviště.

Právě to, že se zúčastnily děti ve velkém věkovém rozpětí, jsme se také snažili zohlednit při vybírání nejpodařenějších obrázků. Ve výsledku jsme proto ocenili celou finálovou osmičku a přípravky, do kterých tyto děti chodí, se mohou těšit na pěknou cenu- fotbalový nebo volejbalový míč. Všichni zúčastnění pak od nás dostanou drobný dárek.

Rádi bychom ještě zmínili, že pomyslné první místo si ve finálovém výběru zajistila várka výtvarně krásně pojednaných kreseb z přípravky SK Čéčova České Budějovice. Zmiňujeme je i proto, že kresba patrona našeho projektu Krtka, kterého malá Pavlínka viděla na jarním HME v Praze, byla skvělá nejen nápadem, ale i provedením a získala si naše velké sympatie.

Čí obrázky se nám tedy nejvíce líbily? Oceňujeme tyto přípravky:

SK Čéčova Č.B.- za skvělé provedení všech zaslaných kreseb

SK Jeseniova- za sympatické ztvárnění témata oštěpař

USK PROVOD- za velkolepý projekt stadionu v Doksech
AK Louny- za pěkný nápad s využitím terénu v lese

Človíčci- za rozpohybování zvířátek a Človíčka sympaťáka

Báječné ženy v běhu- za až meditačně působící ztvárnění hodu míčkem
USK Praha- za snahu dětí o věrné zobrazení sportovců v pohybu
SK Přerov- za kresbu, která jasně ukazuje, za koho bije srdíčko mladého umělce- sportovce

Všem, kdo se naší soutěže zúčastnili, moc děkujeme. Pokud jste do přihlašovacího mailu opomenuli napsat svou korespondenční adresu, učiňte tak nyní, abychom vám všem mohli poslat ceny.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory