zpět na aktuality

Atletika už druhým rokem obohatí tělocvik ve školách

Naši databázi projektu zaplnilo do konce minulého školního roku zhruba 200 adres škol, na kterých byste našli atleticky zapálené pedagogy. Ti absolvovali speciální školení, seznámili se s metodikou, propagovali projekt širší veřejnosti a hravou atletiku začlenili do hodin tělesné výchovy a odpoledních kroužků. Ve stejném trendu bychom chtěli pokračovat i v novém školním roce a nabídnout natolik zajímavou náplň, aby se do projektu opět zapojily tyto ale i další školy.

Projekt si od začátku zakládá na tom, aby byl s pedagogy celý školní rok v kontaktu. A tak se i letos budou sbírat medaile, tentokrát na CERTIFIKÁT, který bude obsahovat deset políček na zavěšení deseti medailí za zapojení se v jednotlivých měsících školního roku. Medailovou žeň školy získají vždy čtvrtletně za zaslání informací o své činnosti. Už z minulého roku víme, že zapojení se do projektu školy prezentují i rodičům a veřejnosti, takže doufáme, že se jim tato poutavá forma bude líbit. Na konci školního roku pak na všechny úspěšné medailisty čeká diplom a překvapení.

Pro všechny zapojené budou během roku připraveny různé novinky z oblastí metodiky, školení, pomůcek, propagace a soutěží, o kterých budeme průběžně informovat. Zapojené školy se mohou těšit i na speciální akce, které proběhnou ve spolupráci s partnerem projektu, firmou Nestlé a patronkou atletění školáčků, sympatickou chodkyní Anežkou Drahotovou.

Jste škola již zapojená do projektu nebo se chcete nově zapojit? Jak se přihlásit, naleznete ZDE. Více o projektu sledujte po celý rok v sekci PRO ŠKOLY.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory