zpět na aktuality

Ústecko i v novém školním roce podpoří atletiku pro nejmenší

Ten z pohledu Atletiky pro děti nabídne dva bloky. První dopolední, určený pozvaným mateřským školám a odpolední pro veřejnost. Program proběhne v atriu ústeckého magistrátu, pro děti je jako vždy připraven zábavný víceboj, za jehož absolvování obdrží drobné ceny. Děti se mohou těšit i na patrona Atletiky pro děti, pohádkového Krtka.

Akci svou přítomností podpoří i rodačka z Rumburku, sympatická chodkyně Anežka Drahotová. Juniorská mistryně světa i Evropy, světová rekordmanka a medailistka z curyšského ME si na děti udělá čas mezi 15 a 16 hodinou, kdy s ní proběhne v rámci akce Atletiky pro děti i autogramiáda.

Právě oficiální část programu bude směrována k výše zmíněným hodinám. Ústecký kraj, který projekt atletění nejmenších podporuje už dlouhodobě, totiž za přítomnosti hejtmana Oldřicha Bubeníčka předá v 15 hodin základní a mateřské škole SNP 6 tři sady pomůcek. Ty by měly malým školáků a školkáčkům napomoci lepšímu seznámení se základy atletiky.

Ústecký kraj šíření myšlenky hravé atletiky pro nejmenší cíleně podporuje už od roku 2009. Minulý rok na podzim podepsali jeho zástupci s Českým atletickým svazem Memorandum, které má v dlouhodobém horizontu napomoci podpoře mládežnické atletiky v kraji. Díky spolupráci se například v posledních letech podařilo vybavit kompletem atletických sad, které dětem umožňují se hravě a hlavně bezpečně seznámit se základy atletiky, dvě desítky klubů v kraji, další sady pak putovaly do základních škol a dalších školských subjektů. Projekt v severočeském regionu napomáhá i dalšímu vzdělávání pedagogů a přibližuje dětem atletiku na speciálních akcích.

O tom, že investice do atletiky je to, co děti v Ústeckém kraji potřebují, má jasno i hejtman Oldřich Bubeníček: „Pozitivní přístup k pohybu je potřeba utvářet v odmalička. Jen tak mohou děti později objevit krásu aktivního sportování a zdravého životního stylu. Navíc mnoho nadějí českého sportu pochází právě z Ústeckého kraje a já jsem hrdý na to, že právě my jsme pilotním krajem v rámci celé republiky“, uvedl.

Ke stažení

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory