zpět na aktuality

Jaké novinky přináší v prvním pololetí projekt Atletika pro děti do škol?

Už během září se do druhého ročníku projektu, který by měl napomoci popularizaci atletiky na prvním stupni základních škol, zapojila stovka základek z celé republiky. Pro učitele, kteří jsou na školách hlavními nositeli myšlenky hravého atletění jsme na první pololetí přichystali několik možností, jak se dále vzdělávat.

„Poprvé se pedagogové ze zapojených základních škol mohou hlásit na náš tradiční podzimní seminář v Nymburce. Stejně jako loni ho povede vysokoškolský pedagog a odborník na hry, pan Ferdinand Mazal,“ zve pedagogy na seminář koordinátorka projektu Iveta Rudová. Autor skvělých publikací, který má ke školnímu prostředí dlouholetý vztah a problematiku vidí s nadhledem a v mezinárodních souvislostech, jistě obohatí frekventanty semináře o podnětné myšlenky.

Učitelé a to i ti, kteří se vyškolili už v minulém roce, pak mohou také navštívit dvě školení, které by měly být nadstavbou prvních informací, které s námi sdíleli minulý rok. „Školení bude totiž obohaceno o další novinky z dětské atletiky ve světě, které k nám přicházejí v rámci projektu Nestlé Kids´ Athletics,“ upřesňuje Iveta Rudová. Bližší informace o dvou školeních v Praze a Brně, která proběhnou současně 21. listopadu a o nymburských hrátkách se zvířátky, naleznete ZDE.

Další novinku budou moci učitelé sledovat přímo na našem webu. Průběžně budeme uveřejňovat metodické karty, které vznikly v rámci projektu IAAF, Nestlé Kids´ Athletics. Jednotlivé karty přinesou učitelům inspiraci v podobě cvičebních celků a další inspirace, která může obohatit hodiny tělesné výchovy. Odborné převedení do našich podmínek zaštítí matador oboru, vysokoškolský učitel a autor řady publikací, Aleš Kaplan.

Projekt Atletika pro děti do škol nabízí vedle metodiky a školení i možnost zapojit se do soutěží určených základkám, pomůcky a propagační materiály. Soutěžím se budeme věnovat ve druhém pololetí. Nové propagační materiály budeme vytvářet a distribuovat během celého roku. Možnosti poskytnutí pomůcek jsou zatím bohužel limitované omezenou kapacitou. Projekt pomůcky školám, které je zatím nemají, rád zapůjčí na základě žádosti a podle momentálních možností.

Jak jsme už předestřeli výše, první půlrok bude primárně patřit vzdělávání, budeme rádi, když naší nabídky pedagogové v hojné míře využijí. Navíc školy se do projektu mohou hlásit během celého školního roku.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory