zpět na aktuality

Človíčci v Jizerkách

„Krásný penzion Artur v Jizerských horách, který byl naší základnou, je jedinečný svojí polohou mezi sjezdovkami a zároveň i lanovým centrem u penzionu. Na děti tak čekalo každodenní trénování v podobě výběhů a seběhů sjezdovek, běhání v lese a v neposlední řadě hraní velkého množství nejen běhacích her. Odměnou malým atletům byla každý večer sauna, vířivka a masírování nožiček.

Jako každý rok i letos jsme pořádali drakiádu se závodem o nejrychlejšího závodníka s drakem, hon na zvěř v lese- děti házely bambusovými oštěpy a stihli jsme s dětmi i tvořit a psát tréninkové deníčky,“ napsala nám trenérka Dita Franklová.

V rámci soustředění se trenéři s dětmi zúčastnili i běžeckých závodů Janovský Eleven. Děti běžely ve své kategorii 2 km. Kondici dětí prověřil zejména stoupající kopec, ale toho se nezalekly a všichni doběhly do cíle. Celou cestu s nimi směly běžet trenéři a povzbuzovat je a byl to tak pro všechny neopakovatelný zážitek. Na trať se posléze postavili i dva trenéři- Míra Burian běžel jedenácti a Dita Franklová běžela šestikilometrovou trať.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory