zpět na aktuality

Předvánoční pel mel

Pěknou Mikulášskou si užily například například děti ze sportovního klubu Bohemia sport Žatec. „Na atletický trénink nás přišli navštívit čert, anděl a Mikuláš. V rámci sportovních činností děti předvedly na atletické sestavě své dovednosti a soutěživého ducha. Byli jsme rádi, že se všichni na netradiční hodině zapotili a užili si atletické disciplíny. Na závěr dostali malí atleti čertovskou odměnu,“ napsali nám ze Sportovního klubu Bohemia sport v Žatci.

I na tréninku v přípravce AK Šternberk se zastavil Mikuláš se svou družinou. A děti rozhodně musely ukázat, že si odměnu zaslouží. Čekalo na ně totiž 15 disciplín, po jejichž splnění byly zaslouženě odměněny andělem. Na tréninku se sešlo téměř sto dětí, od těch nejmenších až po mladší žáky, jejichž pomoc při organizaci mikulášského veselí trenéři velmi ocenili.

Hned dvakrát v prosinci vánočně soutěžily děti z atletického kroužku při ZŠ Havlíčkova v Litoměřicích. „Ve Vánočním trojboji měřily své síly v hodu, skoku a běhu. Atmosféra byla velmi napjatá, neboť všichni chtěli vyhrát. Žáci byli rozděleni do kategorií po třídách od první až do páté, na vítěze čekaly medaile a na všechny zúčastněné drobné ceny a diplom,“ napsala nám paní učitelka a trenérka Miloslava Šikýřová.

V minipřípravce při ústeckém klubu USK PROVOD nadělili dětem společný trénink s rodiči. „Tentokrát rodiče nečekali za dveřmi, ale trénink absolvovali spolu s dětmi na vlastní kůži. Chtěli jsme, aby si vyzkoušeli co atletika obnáší, aby zavzpomínali na školní léta a hlavně, aby se odreagovali a zapomněli na práci a starosti. Podle úsměvů rodičů si myslím, že účel byl splněn,“ připsala nám k pěkným fotografiím trenérka Radka Možná. „Hráli jsme oblíbené hry našich atletíků. Hru děti nejprve předvedly, poté si ji vyzkoušeli rodiče a nakonec hru hráli všichni společně,“ doplňuje Radka Možná s tím, že tělocvična byla plná jásotu dětí a smíchu rodičů, kteří si sportování opravdu užili.

Pekelný trénink čekal i na malé atlety z Orlíku Vyškov a byl ve znamení sloganu: Rychlost, velká rychlost, pekelná rychlost! „Orlíci vědí, že rychlost a nejlépe ta 'pekelná', je občas v tréninku nezbytná. Rychlost proto vstoupila i do tělocvičen na ZŠ Nádražní ve Vyškově. Nedočkaví Orlíci se bleskurychle převlékli, přezuli a netrpělivě čekali na zahájení. Trenéři vytvořili dětem „pekelné dráhy“. Při tvorbě jim pomohly výukové karty IAAF a to kombinace karet Formule 1 a Skákající kříž,“ napsala nám trenérka Anna Málková. Pekelné dráhy připraveny! Pěkně šité na míru malými i větším nezbedným kožichům… Při jejich zdolávání pak šlo hlavně o to, absolvovat je pekelnou rychlostí a protože všichni víme, že energie mají děti mnoho, tak se vesele poskakovalo a dovádělo i po cvičení. „Nakonec všechny děti zářily radostí a odměnou jim byla keramická medaile pekelníka,“ dodává na závěr našeho předvánočního zpravodajství trenérka Málková.

Tým Atletiky pro děti děkuje všem, kdo nám zaslali mikulášské a vánoční příspěvky.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory