zpět na aktuality

Co nás čeká v roce 2016?

Stejně jako minulý rok bude nedílnou součástí našeho projektu možnost vzdělávání. Pro ty, kdož se chtějí stát trenéry atletických přípravek (TAP) bude připraveno několik variant, jak tohoto cíle dosáhnout. Školit se totiž můžete buďto jako jednotlivec na některém z námi vypsaných seminářů nebo může školení uspořádat přímo oddíl. O veškerých možnostech ŠKOLENÍ se informujte u koordinátorky projektu, Ivety Rudové. Hlavní školící období bude probíhat v březnu až dubnu a v říjnu až listopadu. Český atletický svaz tradičně ve spolupráci s atletickým oddílem USK Praha pořádá i 'velké' školení TAP v listopadovém termínu.

Během roku proběhnou dva semináře pro již vyškolené trenéry starších přípravek (děti 11 let) a žactva pro konkrétní disciplíny. Loni jste se mohli celý den 'učit jak naučit' vrh koulí a skok daleký. Jaké disciplíny budou vybrány letos, rozhodne Metodická komise ČAS koncem ledna.

Koncem listopadu tradičně pořádáme dvoudenní seminář pro trenéry atletických přípravek v Nymburce. Letos se uskuteční v termínu 26. – 27. listopadu. A co bude jeho náplní? Budeme v olympijském roce a tak i na našem semináři si uspořádáme malou olympiádu. Na seminář se budete moci přihlásit první únorový týden přes náš web, který vás také o veškerých školicích novinkách bude během celého roku informovat.

V letošním roce se budeme snažit 'běžet s dobou' i na poli METODIKY a tak převedeme většinu našeho již vydaného materiálu do elektronické podoby. Snadněji dostupný pak budou i díky umístění na našem webu. Od poloviny ledna začneme po kapitolách zveřejňovat již vydané DVD Atletika pro děti nebo jednotlivé kapitoly brožurky Atletika pro děti. Těšit se můžete i na nové metodické materiály.

Protože víme, že vaši malí svěřenci si rádi poměřují své síly, připravíme pro ně tradiční jarní KORESPONDENČNÍ SOUTĚŽ. Letos bude mít poutavou formu a určitě se tematicky dotkne blížících se Olympijských her v Riu. Startovat budeme v březnu. Po celý rok pro vás ale průběžně připravíme další malé SOUTĚŽE o zajímavé ceny. Už teď se nám rýsuje možnost klání o zapůjčení dvou doskočišť pro skok vysoký, jednoho pro vítězný klub a druhého pro vítěznou školu.


Maskot Atletiky pro děti, Krtek, zatím spí v našem skladu, ale už se těší na setkání s dětmi při různých AKCÍCH, které tradičně odstartují na jaře a skončí koncem září velkou rozlučkou na Sletišti. Krtek má už teď v diáři poznamenané 'dospělácké' MČR v Táboře o víkendu 17.- 19. června. Dále se těší v dubnu do Poděbrad a v září do zmíněného Kladna. A překvapení letošního roku? Atletika pro děti se pravděpodobně v srpnu zúčastní Olympijského parku na Lipně. O všech akcích budeme dopředu informovat.


Novinku přinášíme i na poli vašeho vybavení NAŘADÍM a NÁČINÍM. Mnohé z oddílů už jsou vybavené atletickými sadami nebo aspoň některými pomůckami. Žhavou novinkou pro letošní rok je možnost 'vyřádit se' na malém doskočišti na výšku a zařadit do tréninku malých atletů i jednoduchou průpravu pro skok vysoký. Koncem loňského roku totiž bylo do každého kraje dodáno po jednou doskočišti. Jeho výška je pouhých 40 cm, součástí doskočiště jsou dva stojany a gumová laťka. Informujte se na vašem krajském atletickém svazu, do kterého oddílu u vás bylo doskočiště dodáno a dohodněte si jeho zapůjčení. Vyšší poptávku by měla pokrýt ještě tři 'putovní' doskočiště, která se právě vyrábějí a k dispozici budou od března. Pokud budete mít zájem o jejich zapůjčení, napište koordinátorce projektu, Ivetě Rudové. Český atletický svaz vydal i metodické DVD Skok do výšky pro děti aneb učíme se skákat přes laťku, které zveřejníme na našem webu.

Po celý rok vám bude dělat společníka naše WEBOVÁ STRÁNKA. Budeme rádi, když se s námi podělíte o zajímavosti a zprávy o aktuálním dění ve vašich přípravkách. V prvních měsících roku se můžete těšit na pokračování zajímavé série výukových karet IAAF Nestlé Kids´Athletics nebo výše zmíněné metodické materiály. Pokračovat budeme ve vámi oblíbené rubrice Představujeme, díky níž máte možnost podívat se, jak to chodí v ostatních přípravkách. Sekce Atletika pro děti do škol vám pak bude přinášet informace o tom, co se děje v našem druhém projektu primárně cíleném na základní školy. Sledujte nás i na FACEBOOKU a buďte v obraze, co nového je ve světě atletiky pro nejmenší.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory