zpět na aktuality

Zimní závodění nejmladších atletů

I pro naše nejmladší atlety jsou připraveny během zimních měsíců závody, kde si mohou vyzkoušet svoje pohybové schopnosti a nacvičené atletické dovednosti a poměřit se se svými vrstevníky z jiných oddílů a klubů.

Na krajských úrovních se pořádají pro tyto nejmladší atlety, elévy či předžactvo krajské přebory. V neděli 17. ledna si poměřily "síly" děvčata a chlapci na Přeboru Libereckého kraje nejmladších žáků a žákyň v atletické hale v Jablonci nad Nisou. Vypsané disciplíny byly: trojboj (50 m, skok daleký z pásma 1 m a hod medicinbalem obouruč).

O den dříve v sobotu 16. ledna v Nové Včelnici si zazávodily v Přeboru přípravek děti z Jihočeského kraje. Mohly si vybrat z těchto disciplín: 50 m, 50 m překážek (výšky 50 cm), 600 m, výšky, dálky, hodu medicinbalem 1 kg. Na konci února se utkají děti z oddílů/klubů z Plzeňského a Karlovarského kraje v pražské "nafukovačce". Termíny jednotlivých krajských mistrovství najdete v halové termínovce na webové stránce příslušného kraje.

Mimo hlavní krajské přebory pořádají krajské atletické svazy i další závody pro malé atlety. V jablonecké atletické hale na Střelnici proběhne v pátek 29. ledna Krajský přebor čtyřčlenných družstev předžactva ve víceboji. V Praze se pořádaly 22. ledna veřejné závody pro děti do 13 let. Rozpisy těchto a dalších závodů najdete v termínové listině na webové stránce www.atletika.cz. Pokud kliknete v sekci KALENDÁŘ na příslušný měsíc, otevře se vám rozpis všech vypsaných závodů.

Kromě "halových" závodů, se mohou malí atleti zúčastnit i mnoha akcí pod širým nebem. Na webu Českého běhu si lze vybrat závody, které jsou určeny i pro ty nemladší.

Svoje závody, soutěže a akce pořádají i jednotlivé oddíly a kluby. Novoroční závod ve své tělocvičně pořádalo 24. ledna sdružení HOBBÝK. Pište nám o svých akcích! My je zařadíme do našeho KALENDÁŘE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory