zpět na aktuality

Školy poměří své síly ve Štafetovém poháru

Soutěž je skvělou příležitostí pro základky zapojené do projektu Atletika pro děti do škol jak ukázat, co jejich malí atleti umějí. Do nového ročníku se mohou týmy chlapců a dívek přihlašovat už teď.

Od spuštění registrace, 10. ledna, se již stihlo přihlásit kolem 120 škol. „Přímo soutěží se loni účastnily čtyři stovky škol. Letos bychom chtěli počet navýšit a myslím, že se nám to určitě podaří, protože zájem je velký. Věříme v rekordní účast,“ má jasno koordinátor atletických soutěží Martin Olšan. Školy se mohou postupně přihlašovat až do dubnových termínů prvních okresních soutěží. S přihlašováním ale neváhejte, počet účastníků je limitován a to na prvních 15 škol na okres.

I letos bude Štafetový pohár tříkolový, školáci se tak utkají proti soupeřům nejprve v rámci svého regionu a v případě úspěchu pak v kraji či při celostátním finále. Okresní kola budou probíhat do posledního dubnového dne, krajská pak mají uzávěrku 20. května. Krajského finále se zúčastní patnáct nejlepších týmů z okresních kol. Vítězná družstva z krajů se 31. května sjedou na republikovém finále, které bude pravděpodobně jako loni hostit atletický stadion v Čáslavi.

Děti se mohou těšit i na sympatickou patronku a majitelku medaile ze štafety na HMS, Ludmilu Formanovou, i její někdejší trenérku a světovou rekordmanku Jarmilu Kratochvílovou. „Přeji Štafetovému poháru velký počet dětí na základních kolech, nadšené kantory a šikovné organizátory, kteří závod dělají pro děti ještě přitažlivější,“ vzkazuje patronka Formanová. Pro nejlepší školy jsou připraveny hodnotné ceny od firmy Jipast. Partnery soutěže jsou Česká televize, Český rozhlas a nově také společnost ČEZ.

Účast doporučují i vítězové minulého ročníku, malí atleti z Břeclalavské ZŠ Slovácká. „Byla to skvělá akce,“ shodují se. A pozitiva zapojení se do soutěže vyzdvihuje i patronka Lída Formanová: „Je to týmová záležitost a děti baví. Takovéto akce velmi upevňují kolektiv a vytvářejí pozitivní vztah ke sportu, a to nejen k atletice. Talentované děti zároveň mají možnost upoutat pozornost a začít s atletikou vážně.“ Základky, které jsou zároveň zapojeny i do našeho projektu Atletika pro děti do škol, si navíc účastí v Poháru splní požadavky pro zaslání jedné z medailí za účast v projektu.

Veškeré informace najdete přímo na stránkách ŠTAFETOVÉHO POHÁRU.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory