zpět na aktuality

Metodika zacílená na školy se líbí

Během ledna jsme oslovili pedagogy s dotazem, jestli mají naše metodické materiály a jak je v praxi využívají. Sešlo se nám mnoho odpovědí, ze kterých je zřejmé, že metodika učitelům pomohla zpestřit náplň hodin tělesné výchovy a děti se díky ní naučily ledacos nového. Učitelé si také napsali o materiály, které jim chyběly, a tak mnoho brožurek a DVD 'putovalo do terénu'.

„Vaše brožurky i DVD Atletika pro děti do škol prošly rukama i počítači většiny našich učitelů tělesné výchovy. Hlavně paní učitelky z 1. stupně si pochvalovaly přehlednost a nápaditost námětů pro cvičení s pomůckami ze sady dětské atletiky,“ napsala nám učitelka Eva Kubíková z mostecké ZŠ Okružní. Navrhované aktivity, ale ocenila i celá řada učitelů vyšších ročníků. „Celkem často metodiku využívají hlavně vyučující starších dětí. Hledáme v ní nápady a inspiraci pro přípravu hodin tělocviku,“ hodnotí využití učitelka Hana Somrová ze základní školy TGM v Mařaticích. Paní učitelka Katka Galló ze Žatce pak pozitivně hodnotila hlavně fakt, že v materiálech vždy najde inspiraci pro správnou architekturu hodiny a ráda využívá i navrhované modelové tréninkové jednotky připravené zkušenými trenéry z přípravek.

Zajímavé zpracování metodických materiálů má navíc schopnost oslovit i samotné děti. DVD určené školám leckde shlédli totiž nejen pedagogové, ale i malí školáci. „Pouštěli jsme si ho na kroužku atletiky. Dětem se na tom dá krásně ukázat, co vše je čeká a motivovat je, aby na kroužek chodily,“ vysvětluje učitelka Martina Němcová z teplické školy Na Stínadlech. A na promítání se chystají v brzké době třeba i v Jirkově.

Každý pedagog je rád, když děti jeho snahu oživit tělocvik řádně ocení. Jak nám napsal pan učitel Pavel Souček, byl jeho výběr her z našich metodických materiálů natolik úspěšný, že ho děti 'olajkovaly jako hustý'. „Protože mám sám v tělocvičně na starosti i 20 dětí, oceňuji poměrně malé riziko úrazu ve hrách z obou brožur. Jsou pro danou věkovou skupinu, a se zřetelem k jejich pohybovým schopnostem a motorickým dovednostem velmi, vhodně voleny,“ myslí si pedagog ze základní školy Radnice.

Aktuální seznam našeho metodického materiálu najdete ZDE a TADY.

Foto: ZŠ Na Stínadlech, Teplice

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory