zpět na aktuality

To se nám to skáče…

„Dětskou tyčku jsme použili několikrát na atletickém tréninku přípravky a mladších žáků. Mladší děti věkové skupiny 7- 8 let toto nářadí příliš nezvládaly a tak jsme tyč dále nezařazovali.

Věková skupina 9- 10 let byla na seznamovací trénink s tyčí ideální. Tyč jsme zařazovali jako zábavný doplněk. Děti skákaly s krátkým rozběhem, opřely si tyč o odrazové kolečko a snažily se doskočit co nejdále na dopadová kolečka. Nejzábavnější variantou byl rozběh ze dvou kroků na spartakiádní lavičce, opření tyče o tartan a snaha o doskok co nejdále do písku.

Pro věkovou skupinu 11- 12 let byla tyč již příliš krátká, ale děti o to více soutěžily, kdo doskočí dále do písku. Pro osvojení si základních tyčkařských dovedností pro tuto skupinu není myslím už dostatečně dlouhá," myslí si trenér Müller.

Tyčka není součástí sad pro dětskou atletiku od firmy Jipast. Pokud byste měli chuť si tuto disciplinu přeci jen s dětmi podle metodických karet vyzkoušet, napište nám a my vám tyčku zapůjčíme přímo z Českého atletického svazu. Dva díly metodických karet věnujicích se dětské tyčce najdete v přílohách/ vlevo.

Ke stažení

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory