zpět na aktuality

Jarní běh šternberským parkem

„Atletický klub Šternberk ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Šternberk a Krajským atletickým svazem Olomouc uspořádal 2. dubna v Tyršových sadech ve Šternberku veřejný přespolní běh a Krajský přebor v krosu, který byl pořádán již jako 46. ročník.

Soutěže se zúčastnilo 240 startujících z 19 klubů a spoustu zájemců si zasportovalo i z řad široké veřejnosti. Běžci využili možnosti startovat na trati, na které se v říjnu poběží Mistrovství Moravy a Slezska v přespolním běhu. Závod byl současně pořádán jako 3. závod „Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje 2016“, který významně podporuje Olomoucký kraj a Město Šternberk. Běh je pořádán taktéž v rámci programu Atletika pro děti probíhajícím pod Českým atletickým svazem, ze kterého jsme využili krásné diplomy pro nejmenší děti.

Během letošním ročníku jsme na trati mohli vidět i pro nás významné osobnosti z řad atletů. V kategorii mužů startoval Martin Sadil jako šternberský odchovanec a současně člen TJ Dukla Praha, který v letošní halové sezoně získal zlatou medaili na MČR mužů ve štafetách 4×200 m a 6. místo v běhu na 800 m. V mužích ale ve Šternberku zvítězil Jiří Němeček z AHA Vyškov, který v letní sezoně běhá za extraligové Pardubice. V ženách zvítězila Kristýna Vicenecová z TJ Uničov. Významné výsledky dosáhli i šternberští atleti, kteří získali 26 medailových umístění, z toho 8 vítězství v jednotlivých kategoriích.“

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory