zpět na aktuality

Pod pěti kruhy s námi hází 6000 dětí!

Malí sportovci jsou jednak členové našich přípravek, zapojila se ale i řada škol nebo sportovních kroužků. Jednu sadu kruhů, do které si děti po splnění jednotlivých disciplín zapisují své výsledky a podepisují se, jsme vždy počítali na 30 dětí. Přihlásily se nám jak menší přípravkové skupinky z malých oddílů– například 20 dětí z oddílu Veselá atletika, nebo 15 z přípravky TJ Svitavy či TJ Bystřice pod Pernštejnem, tak i vyložení 'obři'. 13 sad kruhů putovalo do klubu A.C.TEPO Kladno, 11 do SK ZŠ Jeseniova nebo do TJ Sokol Hradec Králové. Nejvíce sad, 25, pro téměř 600 dětí, si ale převzala osobně trenérka Franklová z oddílu Človíček, který působí na několika místech v Praze a ve středních Čechách.

Soutěže se ve velké míře účastní i školy zapojené do projektu Atletika pro děti do škol. Házet budou třeba žáci jedné třídy ze ZŠ s RVJ Bronzová v Praze či ZŠ Zeměchy. Celý 1. stupeň nahlásila základní škola Křížová v Jihlavě.

Někteří minulý týden teprve čekali na svou zásilku kruhů, jiní už mají splněno a odházeno. Hotovo má například 5.C ze základní školy J.A. Komenského v Kyjově. „Děti házení moc bavilo a já jsem s olympijským tématem pracovala i v jiných hodinách, udělali jsme si z toho celý projektový den,“ napsala nám paní učitelka Ivana Řezáčová.

Do soutěžení a hlavně pro prvňáčky pracného podepisování kruhů se pustili i malí sportovci z 1.B ze ZŠ Polešovice. „Minulý týden plnili úkoly i třeťáci. To jsou naši nejlepší sportovci. Je to tím, že do 3.A chodí 16 kluků a jen 4 holky a téměř všichni dělají nějaký sport nebo navštěvují sportovní kroužky. Často reprezentují školu na sportovních akcích, takže Házení pod pěti kruhy se proměnilo v malé olympijské klání a paní učitelku také řádně prohnali,“ připsala nám ke zpravodajství paní učitelka a trenérka polešovických sportovců, Renata Šimková.

Naši emailovou schránku každý den plní pěkné obrázky a informace od těch, kdo už pilně hází. Jsme za odezvu od vás rádi. Nezapomeňte, že po skončení házení je nutné poslat foto vaší skupinky s vyplněnými kruhy a krátkou informaci, jak se vám soutěžilo. Každá přihlášená skupinka/oddíl/třída následně dostane účastnický certifikát s podpisem Báry Špotákové a každý dětský účastník papírovou pochodeň. A jak jsme již psali výše, rozhoří se takových pochodní na šest tisíc!

Pokud byste potřebovali nahlédnout do propozic soutěže, najdete je v článku ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory