zpět na aktuality

Další díl výukových karet IAAF dětské atletiky je tady

Navrhované aktivity v tomto díle nebudou pro zkušenější trenéry asi až takovým objevem, ale vzhledem k tomu, že nás sleduje i nezanedbatelná skupina nováčků, je právě pro tyto trenéry každá nová, ucelená a do souvislosti zařazená informace jistě přínosem.

„Hod na cíl zařazuji do tréninků i výuky v tělesné výchově. Z mých zkušeností doporučuji házet různými míči- pěnové, volejbalové, tenisáky, basketbalové, krikeťáky, někdy využíváme i lehké medicinbaly (1kg).

Doporučuji při odhodech střídat polohy ve stoje (zde dodržovat zásadu pravá ruka proti levé noze případně opačně), vkleče, vsedě. Zaprvé tím obměňujeme podmínky, což je pro děti důležité, ale také aktivujeme jiné svalové skupiny než ve stoje.

Dobré je tuto činnost provádět soutěžní formou a nejlepší je ji vřadit do nějakých složených pohybových her (start z polohy, oběhni metu, na zpáteční cestě kotoul, na závěr hod na cíl směrem za protivníkovo družstvo, které tak musíš přehodit a jehož členové mohou vyskakováním bránit míčku dopadnout do vymezeného území).“ Grafické znázornění hry doplňujicí recenzi Antonína Morávka najdete v příloze.

Ke stažení

Hod na cíl.pdf 01. května 2016
hra_hod_na_cíl.jpg 01. května 2016

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory