zpět na aktuality

Hobbýci v Houšťce

Pro Hobbýky z přípražské Zelenče to bylo už třetí takovéto soustředění. Více trenérka Andrea Podlipská.

„Předpověď počasí nebyla našemu soustředění sice nakloněna, ale i přesto jsme se rozhodli, že pojedeme. V pátek 22. dubna jsme se sešli v odpoledne na tenisových kurtech v Houšťce-Staré Boleslavi, kde jsme měli zajištěno ubytování a stravování, a které jsou v sousedství atletického oválu, kde jsme trénovali. Po rozdělení pokojů jsme se vydali na průzkum okolí. Zařádili jsme si na krásném lanovém hřišti, zaposilovali a procvičili běžeckou abecedu.

V sobotu jsme byli příjemně překvapení, že předpověď nevyšla a hned ráno jsme proto vyrazili na atletický ovál. Zde jsme trénovali všechny disciplíny a začali plnit hody do letošní korespondenční soutěže inspirované olympijskými kruhy. V odpoledních hodinách jsme se věnovali tréninku na in-line bruslích a zbylý čas před večeří vyplnili míčovými hrami.

V neděli už jsme se museli pořádně obléknout, ale i přes velkou zimu se dalo být venku. Vyrazili jsme proto opět na ovál. V Houšťce se zrovna konaly závody, a tak jsme po rozcvičce sbírali zkušenosti, jak to na velkých akcích chodí. Ale protože se nedalo nečinně stát dlouho, vyrazili jsme do lesíka, kde jsme si dali malý orientační běh. A pak už hurá na oběd, rozdat diplomy, medaile a čekat na rodiče, kteří se už na své děti těšili.“

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory