zpět na aktuality

Těšetičtí přehodili ‚celý svět‘

„Naše děti házení po kontinentech chytlo. Zapojili se mi i čtyři 'druhostupňáci', kteří ke mně do sportovek chodí již od 2. třídy. No a právě ti starší přišli s tím, že je škoda házet jen na pěti kontinentech, když jich je vlastně šest, a jakže k tomu ta Antarktida přijde. Mladší se toho chytli a inspirováni tím, že na Antarktidě je samý sníh a led, navrhli, že by se dalo házet sněhovou koulí. Postavili jsme tedy sněhuláka, pak vybrali tu nejmenší sněhovou kouli – házenkářský gumový balon a začali trénovat. A jelikož sněhová koule má blízko k té kovové vrhačské, tak s ní neházíme, ale vrháme. Tak vznikla šestá těšeticko-antarktická disciplína.

Tímto moc pozdravujeme Báru Špotákovou, držíme palce v Riu a kdyby jí tam bylo moc horko, ať si vzpomene na fotku z Antarktidy, kterou posíláme,“ napsal nám pan učitel a trenér Radovan Roubalík.

Těšetičtí jsou horkými kandidáty na extra cenu, za skvělé zpracování soutěže, kterých pár rozdáme. Takže neleňte a napište nám i vy, co všechno jste při Házení pod pěti kruhy podnikali, zažili a vymysleli.

Poznámka pro všechny bádavé povahy: Zatímco naše geografická škola obvykle uvádí 5 kontinentů a 7 světadílů (podle toho jsou strukturovány nejen učebnice zeměpisu, ale i atlasy), jiné školy (především ta americká) uvádějí, že máme 4 kontinety a 6 světadílů. To podle toho, jak rozčleníme Euroasii (a Afriku) a Ameriku. ZDROJ: http://www.treking.cz/

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory