zpět na aktuality

Šternberáci pilně závodí

Co všechno stihly v uplynulých měsících děti ze základní školy na náměstí Svobody ve Šternberku?

„Na konci března jsme ve škole pořádali závody v souvislosti s druhým ročníkem projektu Atletiku v tělocvičně, během nichž si děti prošly disciplíny dětské atletiky. I když je akce náročná na organizaci, doufáme, že se stane tradicí.

V dubnu nás již čekalo opravdové závodění v terénu, neboť se konal již 16. ročník našich Atletických závodů prvního stupně. Děti se díky nim mají možnost dozvědět, jak jsou na tom ve skoku dalekém, běhu na 50 m a v hodu raketkou. Někteří zástupci tříd si vyzkoušeli i běh na 300 m. Žáci mohli sami posoudit, zda se od podzimu zlepšili nebo naopak. Tento závod pak škola uskutečňuje před šternberským čtyřbojem místních základních škol, který pořádá druhá zdejší základní škola spolu s místním atletickým klubem. Už teď se těšíme na příští ročník, neboť se čtyřboj bude konat alespoň z části na našem novém hřišti.

Sportovně máme prostě napilno. Čeká nás Štafetový pohár a orientační běh, tak snad nám počasí bude přát. Chtěli jsme také spolu s Adélkou poděkovat za cenu za velikonoční soutěž, kterou jsme obdrželi,“ napsala nám paní učitelka a trenérka Alexandra Učíková ze základní školy na náměstí Svobody ve Šternberku.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory