zpět na aktuality

Polešovičtí vyrazili na Zlatou tretru

„Pro naše nejaktivnější sportovce jsme letos připravili zájezd do Ostravy na skvělý atletický mítink Zlatá tretra. Den „D“ nastal v pátek 20. května. Po nezbytném poučení o bezpečnosti a chování, vybaveni vlajkami, dresy a čepicemi, jsme se vydali autobusem do Ostravy. Po cestě jsme se řádně posilnili a kolem poledne jsme vstupovali na stadion. Usadili jsme se na místa a sledovali předprogram, ve kterém běžela i Katka Vávrová a Zdeněk Stromšík, reprezentanti Vlčí smečky z Uherského Hradiště a reprezentanti ČR. A že se jim dařilo – Zdeněk doběhl na 2.místě, Kačka si zaběhla osobní rekord na 100 a 200 m, se štafetou splnila limit na MS juniorů.

Mezitím jsme měli možnost otestovat si své znalosti a dovednosti v nejrůznějších soutěžích, někteří z nás se stali lovci fotografií a podpisů známých a slavných sportovců jako je Roman Šebrle, Tomáš Dvořák či Imrich Bugár. Těsně před začátkem hlavního programu nás do sektoru přišla pozdravit Katka Vávrová, které jsme gratulovali ke skvělým výkonům. Před sektorem jsme ještě ulovili Zdeňka Stromšíka. Oba nám slíbili zářijovou účast na námi pořádaném atletickém čtyřboji.

A pak to přišlo – na stadion vjely kabriolety s největšími atletickými hvězdami současnosti i minulosti jako jsou Jarmila Kratochvílová, Helena Fibingerová, Roman Šebrle, Usain Bolt či loučí se hvězda Tomasz Majewski. Stadion byl vyprodán a 15000 páků vytvořilo super nádhernou a hodně hlučnou atmosféru a ani my nezůstali pozadu.

Postupně jsme sledovali různé běhy, vrh koulí, hod oštěpem, skok daleký, skok o tyči. A že se bylo na co dívat. Nejvíce se samozřejmě fandilo českým hvězdám Zuzce Hejnové, Pavlovi Maslákovi, Kubovi Holušovi, Jiřině Ptáčníkové, Honzovi Kudličkovi či Kubovi Vadlejchovi a dalším. Skvělé výkony podávaly i špičkové zahraniční hvězdy a jsme rádi, že je děti měly možnost vidět. Největší rozruch ovšem způsobil Usain Bolt, nejrychlejší muž světa, který v Ostravě běžel stovku za 9,98. Po každé disciplíně následovalo čestné kolečko vítěze, kdy jsme i my sbíhali dolů k hrazení s touhou plácnout si s největšími hvězdami či ulovit podpis.

Byl to nádherný super den, i když hodně dlouhý. Ale všichni byli nadšeni, vždyť kolikrát v životě budou mít děti tuto možnost. Opět jsme dokázali, že když jsou ve škole ti správní nadšenci, dají se dokázat velké věci. Děkujeme i za finanční podporu sdružení rodičů. Všem se to moc líbilo a my už přemýšlíme, kam vyrazíme příští rok,“ napsala nám paní učitelka a trenérka z uherskohradišťských Polešovic, Renata Šimková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory