zpět na aktuality

Úspěšní vyškovští „čokoláďáci“

„Evička startovala na Tretře poprvé. Přesto bojovala statečně a ve svém rozběhu skončila na krásném 3. místě. Rozběhy byly dva, ten druhý byl rychlejší a tak klesla na 10. místo. Její běh jsem neviděla. Potkaly jsme se až, když jí maminka vedla zpět. V jejích očích jsem viděla nadšení, jakoby pořád nevěřila, že běžela na Zlaté tretře před tolika lidmi,“ napsala nám trenérka Málková.

Vašek na Tretře startoval už podruhé. Minulý rok dosáhl ve finále na páté místo a jeho velké přání, aby to letos bylo ještě o kousek lepší se mu splnilo.

„U Vaška jsem měla to štěstí, že jsem ho doprovodila na místo, kde se začali shromažďovat kluci na jejich finále. Kluci si prohlíželi jeden druhého, chovali se přirozeně, kamarádsky, i když trochu nervózně. Fotili se jednotlivě, ale i skupinově, pózovali skromně, ale i v póze Usaina Bolta, aby dali najevo, že každý chce vyhrát. Jenomže vyhrát může jenom jeden. Když už bylo všech 19 závodníků pohromadě, odvedli si je organizátoři na stadion a já jsem spěchala do hlediště, abych ho viděla. Hlavou se mi honily myšlenky: Splní se Vaškovi sen? Vašek je sprinter, 300 m nemá rád. Dá to? Dá to!!!

Usadila jsem se ke skupince Vyškováků, kteří přišli naše Orlíky podpořit a povzbudit. Vašek měl běžet v prvním rozběhu. Závodníci stáli na startovní čáře. Výstřel! Kluci běží, Vašek je asi na třetím místě, to je dobrý začátek, blesklo mi hlavou. Jenom se drž! 100 m do cíle a Vašek začíná ostatní předbíhat. Adrenalin stoupá, zatínám pěsti, tak silně mu držím palce. 50 m a Vašek běží na prvním místě. Pět metrů do cíle a Vašek stylem Bolta už závěr vítězně vypouští. NÁDHERA. Děkuji ti Vašku za takový krásny zážitek, poděkuji mu v myšlenkách na dálku a jdu se obejmout se všemi, kteří sdílí tuto radost se mnou. Co na tom, že se ještě běžel druhý běh, my věříme Vaškovi. Druhý běh byl pomalejší. Vašek Hanulík je vítěz v běhu na 300 m a časem 45:68 s si udělal osobní rekord!

Dívali jsme se pak ještě na závody nejlepších světových atletů- Bolta, Hejnovou, Masláka, ale my už jsme ve chvíli, kdy Vašík vyhrál, byli naplnění opravdovým štěstím,“ popsala nám svůj zážitek, po kterém touží každý trenér, Anna Málková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory