zpět na aktuality

Anežka Drahotová pokřtila v chomutovském zooparku mývalí drobotinu

Vedle patronky projektu Atletika pro děti do škol pak malé chlupaté nezbedy, kteří nejsou úplně společensky založení a koupel v šampaňském není zrovna jejich hobby, křtila tři měsíce staré šelmičky i náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje, Jana Vaňhová a ředitelka zoo, Iveta Rabasová. Ta vtipně podotkla, že se jí sportovní kariéra mývalých juniorů až tak nezamlouvá, protože podobné výtržníky pak musí zoo pracně odchytávat po celém Chomutově.

Naše sympatická patronka po křtu ocenila nebojácnost malého mývala Ondráška a pochvalovala si, že aspoň takto má kvůli svému sportovnímu vytížení možnost se jednou za čas do zoo podívat. „Těší mě, že po dvou letech, během nichž s projektem Atletika pro děti spolupracuju, je vidět, že se v něm stále něco nového děje a děti, které se ho účastní, jsou nadšené,“ řekla Drahotová na autogramiádě, která proběhla v místech, kde si celé odpoledne mohly děti zkoušet náš atletický víceboj.

Atletika pro děti se na chomutovské akci ke Dni dětí představila coby doprovodný program. Dobrou spolupráci našeho projektu a Ústeckého kraje, který je jeho pilotním partnerem, pak při slavnostním křtu vyzdvihla i náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje, Jana Vaňhová.

Na fotogalerii z akce se můžete podívat ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory