zpět na aktuality

Tábor láká na skvělou atletickou zábavu pro velké i malé

Motto organizátora- dostat atletiku co nejblíž pákům, splňuje už páteční program. Ten odstartuje na Žižkově náměstí od 16 hodin. Připraven bude například fotokoutek nebo možnost vyrobit si vlastní startovací číslo. A přímo na náměstí pak proběhne od 17 hodin klání koulařů! „Snažíme se být atraktivní jak pro město Tábor, tak i pro páky. Proto jsme přesunuli závod koulařů ze stadionu na náměstí, kde bude upřena pozornost páků právě pouze a jen na ně. V rámci mistrovství je to opravdový unikát,“ uvedli organizátoři. Paralelně si navíc vrh koulí budou moci vyzkoušet i malí návštěvníci a to na mobilním minihřišti, které pro ně přichystá v rámci doprovodného programu projekt Atletika pro děti.

Po koulařském finále je na náměstí naplánovaná velkoplošná projekce zápasu našich fotbalistů s Chorvatskem na Evropském šampionátu ve Francii. Od osmé hodiny večerní pak bude následovat hudební program. Zahraje INFLAGRANTI s Pepou Vojtkem.

V sobotu a v neděli se doprovodný program přesune už přímo do centra atletických klání, na stadion Míru. Akce určené pro malé návštěvníky nejdete po oba víkendové dny u plaveckého bazénu, kde bude mít svou základnu i projekt Atletika pro děti. Ten pro malé sportovce připravil zábavný víceboj, při jeho zdolávání si děti budou moci vyzkoušet například běh přes zvířátkové překážky, hod pěnovým oštěpem nebo skok do dálky z místa. Na malé atlety čekají po splnění disciplín drobné odměny a dětské časopisy. Děti si navíc na mobilním hřišti budou moci vyzkoušet i skok do výšky a již zmíněný vrh koulí. Atletění pro nejmenší proběhne v sobotu od 13 do 17 hodin, v neděli pak od dvou do pěti. Nedělní program navíc zpestří vystoupení oblíbeného dětského komika z Kouzelné školky, Michala, který svými popletenými kousky bude děti bavit v neděli od dvou hodin.

Pro dospěláky bude na stadionu Míru připravena fanzóna. Najdte v ní občerstvení, informační stánky a také již zmíněný fotokoutek. V Táboře by se ale hlavně měla představit většina našich atletických hvězd. „Čeští atleti tvoří téměř třetinu všech kvalifikovaných sportovců na olympijské hry v Riu a většina z nich by se měla ukázat i na táborském mistrovství. V oštěpu žen přislíbila start Barbora Špotáková. Tradičně atraktivní podívaní slibují tyčkařská klání mužů i žen nebo skok do dálky s Radkem Juškou či výška s Jaroslavem Bábou. Myslím, že se máme opravdu na co těšit,“ láká už na ryze atletický program ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků.

Přehledný program šampionátu naleznete v přílohách.

Ke stažení

LETÁK- Tábor- program.pdf 12. června 2016

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory