zpět na aktuality

Pro pilné atlety máme na příští rok zápisníčky zdarma!

Pomalu nám končí jak školní, tak tréninkový přípravkový rok. Na jeho začátku si oddíly, kluby a i některé základní školy vyzvedly pro své malé atlety tréninkové zápisníčky. Pokud je využili a pilně do nich zapisovali, mohou nyní dostat ZDARMA zápisníčky nové na další školní a tréninkový rok.

Co je pro to třeba udělat? Napište koordinátorce našeho projektu Ivetě Rudové krátkou zprávu, popřípadě zašlete i fotografii, z níž bude patrné, jak děti zápisníčky využily, co si tam zapisovaly, co jim tam případně chybí. Můžete připsat i to, co byste vy jako trenéři vylepšili. Důležitou informací pro nás bude i to, kolik zápisníčků budete na příští rok potřebovat. Koncem srpna a začátkem září pak budeme poskytovat zápisníčky nové a to na několika distribučních místech. V Praze, Olomouci, Ostravě, Táboře a v Ústí nad Labem.

Na zápisníčky nám už letos přišla celá řada pozitivních reakcí. „Po měsíci atletění, kdy se děti s atletikou už trochu seznámily, čekalo žáky překvapení v podobě Tréninkového zápisníku malého atleta. V závěru tréninku jsme si je rozdali, děti si oranžové deníčky ihned podepsaly a nadšeně jimi listovaly, že jsme málem ani neodešli z tělocvičny,“ napsala nám například loni na podzim paní učitelka a trenérka Alexandra Učíková ze základní školy na náměstí Svobody ve Šternberku.

Hned na úvodní hodině si rozdali atletické deníčky malí sportovci ze ZŠ Strž ve Dvoře Králové nad Labem. Fungují tam dvě atletické přípravky, jedna určená dětem od první do čtvrté třídy, druhá pak pro páťáky a starší. „Dětem se zápisníčky moc líbily, listovali jsme v nich, vysvětlovali si, co vše tam budeme zapisovat. Já jim zapisuji náplň hodiny, děti si mají zapsat, či zakreslit, jak se který den hýbaly, zda neleží jen u počítače. Mám radost, když tam něco najdu. Vždy chválím i před ostatními. Snažím se zapojit celou rodinu. Někde to jde hodně ztuha. Deníčky jsem nabídla i straším dětem, k mému překvapení si je vzaly. U těch starších se už snažíme o nějaké výkony, motivuji je účastí na OVOV nebo Štafetovém poháru,“ připsala nám k pěkným fotografiím paní učitelka Dagmar Lárová.

Budeme rádi, když se samými pozitivními zprávami budou zápisníčky plnit i v příštím školním roce.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory