zpět na aktuality

Safari- pětiboj

„Den dětí jsme letos na 1. stupni oslavili velmi aktivně. Všechny třídy se totiž zúčastnily „Safari- pětiboje“, během něhož jsme využili pomůcky ze získané atletické sady. Deváťáci pomáhali měřit a zapisovat výkony.

Děti soupeřily v pěti disciplínách. Svou schopnost běhat přes překážky mohly ukázat v disciplíně s názvem „Skok přes hřbety antilop“. Dalšími běžeckými disciplínami byly Běh přes zebří pruhy a Hadí slalom. Hod oštěpem jsme nazvali „Ulov slona“ a nutno dodat, že někteří by svými výkony možná i něco ulovili. Pátou disciplínou byl Klokaní skok, tedy skok daleký z místa.

Na závěr čekal děti velký souboj ve štafetovém běhu. Každá třída nominovala čtyři zástupce – dvě dívky a dva chlapce, kteří svou třídu reprezentovali. Tribuny jásaly, fanouškové křičeli, běžci se potili nervozitou. Bylo to napínavé do poslední chvíle, viděli jsme i upuštění štafetového kolíku u dvou štafet, ale i přesto všichni podali maximální výkony.

Mohlo by se zdát, že rozpětí pěti ročníků je moc velké, a malí prvňáčci tak neměli šanci uspět. Opak je ale pravdou. Prvňáci s druháky například ovládli Hadí slalom, kde se kratší nohy náramně hodily. Skok do dálky byl naopak jasně v rukou páťáků, tam zase dlouhé nohy pomohly k lepším výkonům. Celý den nám přálo počasí a sportovci uvítali drobné občerstvení za skvělé sportovní výkony. Všichni si odnesli diplom, kartičku s podpisem Anežky Drahotové a drobnou odměnu. Akce se povedla a děti byly nadšené, proto věřím, že příští rok něco podobného zopakujeme.“

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory