zpět na aktuality

Odměnili jsme vás za školní atletění

Celou sadu medailí se letos podařilo sesbírat 76 školám ze 136 přihlášenách. V červnu jsme navíc zažili mohutný finiš- některé školy posílaly najednou více měsíců, ale každopádně jsme rádi, že úplně splněno měla větší polovina zapojených škol.

Tradičně silný byl i letos Ústecký kraj, se kterým máme úzkou vazbu v projektu Atletika pro děti. Potěšilo nás zapojení Karlovarského kraje, ve kterém se projektu zúčastnily 4 školy a všechny sesbíraly všech 10 medailiček.

Vaše zprávy z června často obsahovaly i hodnocením celého roku. Vybíráme z nich následujicí. „Budeme mít v nejbližší době nové hřiště. Firma, která vyhrála konkurzní řízení na podzim, v září jen původní hřiště rozbagrovala a dál se nic nedělo. Asi před měsícem se magistrátu podařilo situaci vyřešit a práce opět začaly. Pracuje se i v neděli, takže to vypadá velmi slibně,“ těší se na vylepšení zázemí a zapojení se do dalšího ročníku paní učitelka Dita Kašparová ze, ZŠ Krásného v Brně.

Během června k jednotlivým školám také dorazily jejich odměny. „Děkujeme za zaslanou odměnu, obálka dorazila v pořádku. Atletění se nám líbilo nejen při školní TV, ale i v kroužku. Budeme rádi příští rok pokračovat,“ děkoval za dárek atletický kroužek při základní škole SNP v Ústí nad Labem.

Těší nás, že na mnohých místech se projekt úspěšně rozjel a zapojené školy ho z vlastní iniciativy posouvají dále. „V březnu se nám podařilo zakoupit atletickou sadu pro první stupeň. Hned jsme si to v hodinách TV vyzkoušeli a zjistili jsme, že největší radost projevily děti v závodech v překážkovém běhu dvojic. Házení oštěpem a raketkou Vortex si naší malí atleti mohli vyzkoušet i v odpoledních činnostech školní družiny. V blízké době připravujeme společné atletění s místní mateřskou školou, aby i ti nejmenší si mohli vyzkoušet radost z pohybu. Děkujeme, že jsme se mohli do projektu zapojit, jelikož nás to všechny velice obohatilo," napsala nám Zlata Sedláčková ze ZŠ Kožušany- Tážaly na olomoucku.

Věříme, že se v novém školním roce opět do našeho projektu zapojí celá řada škol, které s námi už spolupracovaly, a že k nim přibydou i školy nové. Informace k 3. ročníku projektu Atletika pro děti do škol vám pošleme na přelomu srpna a září. Zase budeme sbírat medailičky. Za co? To je překvapení!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory