zpět na aktuality

Netradiční polešovický desetiboj

„Na pondělí 27. června jsme spolu s 9. třídou připravili netradiční desetiboj, na kterém si 22 týmů vyzkoušelo deset netradičních disciplín jako třeba hod botou. Tradičnější pojetí pak zajistila stanoviště s přeskoky překážek, hodem oštěpem nebo slalomovým během.

Každý tým tvořilo 8 žáků od 1. po 8. třídu a všechny výsledky se sčítaly. První tři týmy obdržely sladkou odměnu, i když vlastně vůbec o vítězství nešlo. Hlavně to bylo o sportování, pohybu na čerstvém pohybu a vzájemné pomoci a spolupráci mezi spolužáky napříč celou školou. A to si myslím, že se povedlo.

Ihned po skončení následoval zápas ve florbale, na který se hlavně těšili žáci 4. a 9.tř., kteří vyhráli celoroční školní turnaj ve florbale ve svých kategoriích. Utkání to bylo velmi vyrovnané, na obou stranách padlo po jedné brance, o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy. Učitelský tým oslaben o jednoho zraněného hráče prohrál 1:2. Nakonec byl učitelský tým vyzván k utkání v plážovém volejbale proti deváťákům. Tady už to bylo jen o zábavě a užívali jsme radost ze hry,“ napsala nám o poslední sportovní akci na své škole trenérka a učitelka, Renata Šimková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory