zpět na aktuality

Šternberští olympionici

„Protože se malí atleti věnují atletice po celý rok, pojali jsme naši 'Staroměstskou olympiádu' 2016 trošku jinak šířeji. Děti nejprve musely složit slib, který si našly, složily, naučily a odříkaly, nechyběl samozřejmě ani slib trenérů a rozhodčích. Zapálil se olympijský oheň a olympiáda mohla začít. Děti si samy vybraly z nabídky olympijských sportů, které by si chtěly vyzkoušet, a pak už mohla olympiáda opravdu vypuknout.

Zatímco dopoledne děti pilně trénovaly atletiku, odpoledne si prošly i další olympijské sporty. A tak si atletíci vyzkoušeli střelbu vzduchovkou a lukem, badminton, aquabely, gymnastickou sestavu, jízdu na kajaku, šerm a nechyběly ani turnaje kolektivních sporů jako je vodní pólo či fotbal.

Po celé soustředění byly pro děti připravené rozličné olympijsky laděné informace a jejich pozornost jsme si ověřili v závěrečné šipkované, kdy děti hledaly papírky s otázkami a odpovídaly na ně. No, a závěrem, jako na opravdové olympiádě, jsme uhasili oheň a každý sportovec byl odměněn sladkou zlatou medailí,“ napsala nám o povedeném soustředění trenérka Alexandra Učíková z přípravky při AK Šternberk.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory