zpět na aktuality

Orlík úspěšný na Evropských atletických hrách mládeže

„Na 1500 účastníků předvádělo vynikající festival výkonů. Všem vévodil nový světový rekord v kategorii 11letých na 60 m Dominika Illovszkého z Maďarska, který tuto trať prolétl v čase 6,89 s, když v rozběhu s nedovolenou podporou větru běžel dokonce 6,78 s. Závěrečnou tečku udělali sprinteři z Kolína, když ve štafetě 4×60 m vytvořili nový český rekord časem 27,30 s. Celkově, i přes nepřízeň počasí v úterý, kdy vítr odvál vše, co mu přišlo do cesty, byly k vidění neskutečné souboje a výkony byly hodně kvalitní. Ve středu již za krásného počasí vrcholily finálové disciplíny.

Náš oddíl Orel Jednota Vyškov přihlásil 28 závodníků, kteří se tři dni snažili předvést co nejlepší výkony. Někteří si vylepšili osobní rekordy, nebo udělali ustanovující rekord. Už v pondělí nám radost udělal Vašek Hanulík (r.2005), který se probojoval do finále v běhu na 60 m s třetím nejlepším časem a účast ve finále v dálce mu unikla o 2 cm. V úterý si to vynahradil a hodem kriketovým míčem dlouhým 45.23 m si zajistil druhé finále. Hody kriketovým míčem byly vůbec pro Orlíky velmi úspěšné, protože si skoro všichni, kteří se této disciplíny zúčastnili, udělali osobáky. Alexandr Čača si ho dokonce vylepšil o 10 m- na 52.76 m, a Martin Vychron o 8 m- na 44.52 m.

Na středu jsme se moc těšili. „Jak se předvede Vašek?“, honilo se mi hlavou. Vašek, který je nadaný sporotvec, nezklamal! Ve finále v běhu na 60 m doběhl do cíle na třetím místě, a jako nejlepší Čech si užíval slávu, když přebíral překrásnou bronzovou medaili. Po finále v hodu míčkem si slavnostní pochod zopakoval, protože hodem 47.07 m si zapsal osobák a třetí místo v Evropě ve své věkové kategorii, znovu jako nejlepší Čech. Jsme na Orlíka Vaška Hanulíka opravdu pyšní!

V Brně jsme zažili krásné chvíle. Orlíci si odvezli z Brna mnoho zážitků a osobních rekordů získaných v nádherných soubojích. Doufám, že tyto zkušenosti jsou pro ně velkou motivací do dalšího trénování,“ napsala nám o účasti svých svěřenců, kteří trénují v „orlíkovské líhni“, jejich trenérka Anna Málková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory