zpět na aktuality

Studánka nahlédla do tajů atletiky

„Projekt Povídání se sportem jsme v naší mateřské školce Studánka zahájili v říjnu 2015. Realizujeme jej formou návštěv našich významných sportovců v naší školce. Když se děti setkají s úspěšným sportovcem 'naživo' je to pro ně velký zážitek, který může být velkou motivací se sportem začít. Nejen s daným odvětvím, ale sportem vůbec.

Cílem projektu je představit dětem různá sportovní odvětví. Chceme, aby si udělaly představu, jaké sporty existují a aby si mohly daný sport i vyzkoušet a zacvičit si. Takže se nejedná jenom o povídání, ale hlavně o samotné cvičení. Považujeme za důležité děti seznamovat se sportem už v útlém věku. Sport může život člověka velmi obohatit, ať už se mu věnuje rekreačně nebo profesionálně. Chceme, aby si děti vyzkoušely pocit úspěchu, že se jim povedlo odpálit míč, dát gól nebo trefit puk.

Děti si už vyzkoušely kromě fotbalu a hokeje například i karate a také první taneční kroky. Seznámili jsme je se sportovní střelbou, vyzkoušeli si pádlování v kajaku.

Atletické odpoledne s panem Bugárem, které proběhlo v půlce září, bylo zatím vrcholem našeho cvičení. Děti prošly společně s panem Bugárem tři atletické disciplíny. Vše zahájily hodem diskem, při kterém si ukázaly správnou techniku. Poté následoval běh přes překážky a tuto disciplínu vystřídal hod oštěpem. Setkání si užili i rodiče, kteří se k nám v průběhu připojili. Ti si s panem Bugárem zavzpomínali na olympiády a další atletické závody,“ napsala nám z mateřské školy Sylva Hurajtová, které pro příležitost tohoto zajímavého setkání vypůjčila u nás pro svou mateřskou školku sadu dětské atletiky. Rádi podpořímue i jiné, takto zaměřené akce.

S kým a s čím se děti v rámci projektu seznámily?
Viktor Ujčík – hokej, Amálie Hilgertová – kanoistika, Lenka Marušková – sportovní střelba, Karel Kesl –karate, Jana Mirjam Křížková– tanec, FC Tempo Praha –návštěva dětí ve fotbalovém klubu, Dostihy Chuchle – návštěva dostihového odpoledne, Imrich Bugár – atletické odpoledne s besedou pro rodiče.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory