zpět na aktuality

Atletika pro radost I. nastartovala

Napsali nám o tom například ze ZŠ Masarykovy v Ostrově, kde spolupracjí s oddílem atletiky při místním TJ MDDM Ostrov. „Chlad a nepřízeň počasí nás už zahnaly do tělocvičny, kde teď s dětmi atletíme. Brzy se zúčastníme i přespolního běhu- Běh 17. listopadu- u nás v Ostrově, který pořádá náš mateřský oddíl. S dětmi hrajeme hry, které jsme se naučily na semináři v Nymburce a musím říci, že nejoblíbenější hrou se u dětí stala hra na 'Záchod'. Těšíme se i na nové pomůcky, které nám budou zapůjčeny," napsala paní učitelka a trenérka Lenka Pelcová.

Pod trochu upraveným heslem našeho projektu: 'Běhej, házej, skákej rád, ŠAKAL je tvůj kamarád', atletí dvě desítky dětí v pražské ZŠ Albrechtická a to za spolupráce s oddílem ŠAKAL Kbely. „Díky podpoře ze strany ČAS a vedení školy mohou naši nejmladší členové dvakrát týdně trénovat a seznamovat se s kouzlem všestranného pohybu v partě nových kamarádů,“ napsal nám trenér Pavel Karbulka.

Tradičně aktivní uherskohradišťské Polešovice mají za sebou také rozjezd své přípravky. „Plni energie po velmi vydařeném víkendu v Nymburce na školení trenérů atletických přípravek jsme se vrhli znovu do tréninků a zkoušeli nově získané nápady ihned v praxi. Atleťáci se skvěle bavili, dokonce nás uhánějí, abychom uspořádali nějaké soustředění. Společně jsme se vyfotili, vytvořili novou nástěnku, ve které máme i projekt Atletika do škol a certifikát o působení atletické přípravky visí i na vstupních dveřích do školy. Všechny akce i informace najdou malí atleťáci i rodiče také na webových stránkách školy v sekci sport. Musím přiznat, že takový zájem o atletiku jsme nečekali a máme se co ohánět. Díky projektům Atletika do škol a Atletika pro radost I. se nám podařilo i zlepšit komunikaci s rodiči a zvýšit zájem o pohybové aktivity,“ hodnotí z Polešovic učitelky a trenérky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory