zpět na aktuality

Strahovská hala opět žije, sady dětem předány

Zrekonstruovanou strahovskou halu se zejména díky finanční pomoci magistrátu hlavního města povedlo opět zprovoznit pro nadcházející zimní sezónu. „Jsem velmi vděčný Praze, zejména panu radnímu Wolfovi, že se podařilo halu zachránit, když nám doslova padala na hlavu,“ uvedl při jejím znovuotevření předseda ČAS Libor Varhaník. „Jako bývalý basketbalista dobře vím, že pokud nejsou sportoviště, vy mladí nemáte, kde svůj talent uplatnit. Atletice zdar,“ řekl pražský radní Jan Wolf.

Při této příležitosti bylo také předáno do užívání šest sad Atletiky pro děti, konkrétně se na ně mohou těšit ti nejmenší adepti sportu v těchto oddílech a klubech: Sparta, Olymp, Dukla, Aktis, Radotín, Jižní Město. Projekt atletických školek a přípravek letos vstoupil do svého sedmého ročníku a do strahovské haly jej přišly podpořit bývalé elitní atletky Ludmila Formanová a Kateřina Baďurová-Janků, dále nechyběl šéftrenér Tomáš Dvořák ani nastupující tyčkařský talent Amálie Švábíková.

Ovšem nejen ceremonie a předávání byly na programu v podvečer na Mikuláše na strahovském kopci, mladší žáci a žákyně tu také svedli ostré souboje v pěti disciplínách. Hned dvě ovládla Ester Bendová z Olympu, která nenašla přemožitelku na šedesátce (8.30 s) ani v dálce (476 cm). To mezi chlapci se o prvenství podělili zástupci dvou velkých rivalů, Martin Kostka ze Sparty kraloval sprintu (7.90 s) a Antonín Jakubův ze Slavie dálce (515 cm). Ve zbrusu novém koulařském sektoru se prosadili Julie Hlaváčová z hostitelského USK (11.25 m) a Viktor Rezek z Jeseniovy (11.89 m). Šestistovku uběhli nejrychleji Eliška Landsmannová (1:44.20 min.) a Filip Gnip (1:32.69), oba hájí barvy Atletiky Jižní Město. Program atletického podvečera završily smíšené štafety na 4×200 metrů, nejlépe si s ní poradila čtveřice slávistů Skalická, Čepelová, Jakubův, Musil (1:50.88).

Text: www.atletika.cz/Michal Procházka, foto: ČAS – Eduard Erben

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory