zpět na aktuality

Deníčky malých atletů se plní každým dnem

„I nám se deníčky plní. Bonusem pro děti je, že každý týden, pokud jsou pilné, dostávají samolepky a po pěti týdnech i jednu medailičku," napsala nám o využití žlutých zápisníčků paní trenérka a učitelka ze ZŠ Polešovice, Renata Šimková.

Právě lepení samolepek po pěkně odcvičeném tréninku je oblíbený motivační moment pro nejmenší atletíky, kterým bychom chtěli vyjít vstříc. Na příští školní rok proto přichystáme i zápisníčkovou verzi pro nejmenší. Zápisníček bude mít více volné plochy určené právě na lepení samolepek, tiskání razítek nebo kreslení smajlíků," vysvětluje kordinátorka projektů APD Iveta Rudová.

Pro letošní školní rok jsme připravili 10 tisíc kusů a pro jejich distribuci využili tradiční odběrová místa v Praze, Olomouci a Ostravě. Tréninkový zápisník mladého atleta doplnil celou sérii zajímavých tiskovin, kterými se jednak snažíme vyjít vstříc potřebám trenérů a učitelů a které mají také malým dětem zpestřit jejich sportování. „Malí atleti si do něj mohou jednoduchou formou zapisovat vše, co natrénovali. Zapisování tréninkových jednotek a výkonů na závodech je totiž důležitou součástí sportovní přípravy nejen pro 'velké' atlety. Zaznamenali jsme poptávku i po verzi pro atletickou školku a rádi pro tuto věkovou kategorii připravíme zápisníček, který bude nejmenším dětem vyhovovat," uzavírá Iveta Rudová.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory